Mindenmás

Gratulálunk! A szegedi Cédrus Liget Lakópark újabb elismerést szerzett, ezúttal az év építészeti díját nyerte el. A díjjal kapcsolatban Lekeny Márk-ot kérdeztük

 A fenntarthatóságra és az innovatív megoldásokra való törekvésük miatt ítélték oda a rangos elismerést. Lekeny Márk kiemelte: nagyon fontos Szeged levegőjének tisztasága, a fenntartható energiák használata a lakóépületeknél is. 

A lakópark nem csupán esztétikailag nyújt lenyűgöző látványt, hanem a legmodernebb technológiákat is alkalmazza. A tervezés során kiemelt figyelmet fordítottak a környezetbarát megoldásokra, így a zöld területek, a megújuló energiaforrások és az okos otthon rendszerek mind a lakók kényelmét szolgálják. A Cédrus Liget Lakópark nem csak egy lakóhely, hanem egy közösségi tér is. Legutóbb éppen a szegedi ingatlanpiacról kérdeztük Papp Szandrát, a Cédrus Liget belső kertjénél.

A projekt mögött álló csapat számára mindig is elsődleges szempont volt, hogy a lakók ne csak egy házba, hanem egy valódi otthonba költözhessenek.

A Cédrus Liget Lakópark ügyvezetője, Lekeny Márk is nyilatkozott az elismerés kapcsán: „Nagyon örülünk a díjnak, hiszen ez is bizonyítja, hogy a fenntarthatóság és a környezetvédelem iránti elkötelezettségünk meghozza a gyümölcsét. Számunkra a legfontosabb, hogy egy olyan lakókörnyezetet hozzunk létre, ahol a tiszta levegő és a zöld környezet alapvető értékek. Köszönjük mindenki támogatását, akik hozzájárultak a projekt sikeréhez!”

A 2024-es BigSEE Awards gáláján a Cédrus Liget Lakópark mellett további 27 magyar projekt is elismerést kapott az építészet kategóriában. A május 15-16. között Ljubljanában megrendezett nemzetközi BIG Architecture Ljubljana Fesztiválon számos középület, turisztikai épület, oktatási épület és családi ház nyert díjat. Bár idén a KÖZTI nem kapta meg a Grand Prix díjat, a magyar projektek így is kiemelkedő eredményeket értek el.

Érdekesség, hogy a Cédrus Liget Lakópark tervezése során inspirációt merítettek a világ különböző pontjain található hasonlóan sikeres projektekből. Az innovatív megoldások és a fenntarthatóságra való törekvésük révén egy olyan lakóparkot hoztak létre, amely méltán állja meg a helyét nemzetközi viszonylatban is. A lakópark nemcsak Szeged, hanem az egész régió egyik ékköve lett.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb