Mindenmás

Napi pakk: ragyogó napsütés vár ma ránk Szegeden, félpályás útzár lesz az algyői Tisza-hídon

Nyárias melegre és gyönyörű napsütésre számíthatunk, úgyhogy ma tényleg rászolgál Szeged a Napfény városa címre. Ha útra kelsz érdemes tudnod, félpályás útzár lesz az algyői Tisza-hídon, jó hír viszont, hogy mától csökken a benzin ára, így olcsóbban tankolhatunk a szegedi kutakon is. Ma is szállítjuk nektek a legfrissebb híreket, kezdetnek itt a Napi pakk, minden hasznos infóval reggelre!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden kedves Magdolna, Mária és Maxim nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 819 évvel ezelőtt ezen a napon királlyá koronázták II. Andrást, az első magyar királyt, akinek koronázási esküt kellett tennie.
  • 71 éve ezen a napon Edmund Hillary és Tenzing Norgay serpa elsőként a világon felértek a Mount Everest csúcsára.
  • 95 éve ezen a napon megszületett Rényi Tamás, Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, író.
  • 104 éve ezen a napon megszületett Várady Sándor Munkácsy-díjas szobrászművész.
  • 73 éve ezen a napon meghalt Maróczy Géza mérnök, sakkozó nagymester, sakkolimpiai bajnok, aki a világ egyik legjobbja volt.
  • 62 éve ezen a napon megszületett Csankó Zoltán Jászai Mari-díjas színész, szinkronszínész.
  • 22 éve ezen a napon meghalt Mátrai Sándor atléta, rövidtávfutó, 81-szeres válogatott labdarúgó.

NYÁRIAS JÓ IDŐNK LESZ MA SZEGEDEN

Szerdán már többségében a Dunától keletre alakulhatnak ki elszórt záporok, zivatarok a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett, de szerencsére eddig nagyon úgy fest, hogy nekünk nem kell csapadéktól tartanunk Szegeden. Az északnyugati szél többfelé élénk lesz. A hidegfront nem hoz lehűlést, délutánra ismét 23 és 29 fok közé melegszik a levegő hőmérséklete.

MÁTÓL FÉLPÁLYÁS ÚTLEZÁRÁS LESZ AZ ALGYŐI TISZA-HÍDON

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2024. május 29-30. között, azaz szerdán és csütörtökön az algyői Tisza-hídon hídmosási és burkolat javítási munkát fog végezni – tudtuk meg a Magyar Közúttól. Mint kiemelték, a munkavégzés félpályás korlátozás és kézi forgalomirányítás mellett zajlik majd.

CSÖKKENŐ BENZINÁRRA SZÁMÍTHATUNK MÁTÓL A KUTAKON

Ezen a héten szerdán ismét árváltozást tapasztalhatunk a benzinkutakon, ami a benzin esetében 4 forintos csökkenést jelent – írja a Holtankoljak.hu. A gázolaj ára most nem változik.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb