Szegedi Arcok

“Hálásak vagyunk mindenkinek, aki segíti Anastasia fejlődését” – több száz kilométert gyalogolt a szegedi Muráti Balázs, hogy segíthessen az anyaméhben sztrókot kapott kislánynak, még mindig lehet licitálni

Nem kell bemutatni egy szegedinek sem Muráti Balázst, akinek végigkövettük eddig kalandjait, akinek több mint 2 millió lépés, több mint ezer legyalogolt kilométer, néhány lestrapált túracipő és számtalan jótékonyság van már a háta mögött. Balázs jótékonykodása feltűnt már másoknak is, így riportot készített vele a Bors is.

A 4 gyermekes családapa, Balázs idén februárban úgy döntött, itt az ideje az életmódváltásnak. A hirtelen jött vállalkozás olyannyira jól sikerült, hogy nem csak Balázs testét és szellemét formálta át, hanem komoly inspirációt adott másoknak, ráadásul Balázs úgy döntött, teljesítményét jótékonysági célra használja fel.

TÖBB EZER KILOMÉTERT TETT MEG, ÉS MINDEN ÚTJA A JÓTÉKONYKODÁSRÓL SZÓL

“Le szerettem volna adni 9 és fél kilót, hogy jobb legyen a közérzetem, így elkezdtem gyalog járni dolgozni” – mesélte a lapnak a kezdetekről Balázs, aki ettől a naptól kezdve napi szinten közel 9 kilométert sétált, ami hamar meg is hozta az eredményt, ugyanis a 46 éves férfi úgy érzi magát, mintha kicserélték volna. Balázs annyira megszerette a gyaloglást, hogy egyre komolyabb célokat tűzött ki maga elé, majd észrevette, hogy másokat is inspirál.

Balázs február óta több mint ezer kilométert tett meg és az útjain számos adakozási lehetőségre hívta fel az emberek figyelmet.

MINDEN A KIS ANASTASIÁÉRT

Balázs gyűjtött már az Országos Mentőszolgálatnak, a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítványnak, ám most legutóbb egy igazán megható történet miatt lendült akcióba. A 7 éves Anastasia még az anyaméhben kapott sztrókot, ami a bal agyfélteke 80 százalékát érintette. Mivel kiderült, hogy a sztrók mellé epilepszia is társult az akkor 2 éves Anastasián egy igen komoly agyműtétet hajtottak végre.

“Egerből Szegedre gyalogoltam, ahonnan hoztam két borkülönlegességet. Az egyiket az kapja meg, aki a legnagyobb összeget adományozza Anastasiának, a másikat pedig kisorsoljuk az adományozók között” – mesélte Balázs, aki ezt a 220 kilométeres távot 3 nap alatt tette meg. Természetesen Anastasia szülei szóhoz sem jutottak, amikor megtudták, Balázs egyetlen lányukért is gyalogolt.

NAGYON HÁLÁSAK BALÁZSNAK

“Hatalmas meglepetés, hiszen semmit nem tudunk az egészről! Borzasztóan hálásak vagyunk Balázsnak, és mindenkinek, aki segíti Anastasia fejlődését” – mondta a lapnak meghatottan Mónika, aki bízik benne, hogy a fejlesztések hatására Anastasia egyszer teljes életet élhet. Egyelőre nem tudni, mekkora összeget sikerül összegyűjteni a kis Anastasiának a Szent Vincent Rehabilitációs Alapítványon keresztül, ám egy biztos, aki szeretne licitálni Magyarország legkiválóbb boraira, a hónap utolsó napjáig még megteheti.

Licitálni úgy lehet, hogy Adományokat küldünk a Szent Vincent Alapítványnak “SZTÁSI” névvel, aki pedig a legtöbb adományt küldi, az megkapja a bort. Az adományozáskor egy nevet mindenféleképpen adjatok meg, és egy elérhetőséget is, hogy fel tudják veletek venni a kapcsolatot, ha Ti lesztek a legnagyobb adományozók. Természetesen a legkisebb adománynak is örülnek. A Szent Vincent Alapítvány adatai:

  • Szent Vincent Rehabilitációs Alapítvány
  • Adószám: 19312615-2-06
  • Számlaszám: 50468328-10004586
  • Nemzetközi számlaszám: HU195046832810004586
  • Székhely: 6726 Szeged, Cserőke utca 4.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb