Szegedi Arcok

Szép volt, Szeged! Összegyűlt a pénz a ritka daganatos betegséggel küzdő Tompos Kátya gyógykezelésére

Ritka daganatos betegséggel küzd az ismert színésznő, a Szegedi Nemzeti Színház jótékonysági gálával segíti a gyógyulását – írtuk meg korábban, majd most az is kiderült, hogy szerencsére összegyűlt a pénz Tompos Kátya gyógykezelésére! Többszáz fős tömeg jelent meg a szegedi jótékonysági gálán.

Május 25-én jótékonysági gálát rendeztek a Szegedi Nemzeti Színházban, hogy segítsenek pénzt gyűjteni Tompos Kátyának. Nemrég derült ki, hogy a színésznő olyan daganatos betegségben szenved, ami miatt külföldi gyógykezelésre van szüksége, ám ez államilag nem finanszírozott, és az eddig felmerült költségek is felemésztették az anyagi kereteit.

700 FŐ VOLT A GÁLÁN

A Story beszámolója szerint a szombati gálán közel 700 fős tömeg vett részt, és össze is gyűlt a gyógykezelés finanszírozásához szükséges összeg. Sőt, az esemény szervezője, Hrutka Róbert szerint lehet, hogy a pénzből még egy drágább kezelést is ki lehet majd fizetni.

“Megtudtam, hogy önerőből már elkezdtek egy kezelést, de tudtam nagyon jól, hogy ez mit jelent anyagilag. Barátokkal igyekeztünk támogatni, de sajnos az a pénz kevés volt, és végül kicsit már erőszakosan, de sikerült célt érnünk, hogy engedje, hogy az emberek segítsenek” – mondta, majd hozzátette, a színésznő jelenleg immunterápiát kap, ami nagyon megviseli a szervezetét, így hosszú folyamat lesz, amire jobban érzi majd magát.

TÖBBEN IS GYŰJTENEK

Időközben egyébként egy másik támogatói előadás is szerveződött, a közösségi oldalán – jelentette be a Vígszínház május 29-i Lesz, ami lesz improvizációs estjükre támogatói jegyeket is lehet majd vásárolni, és a színésznő kezeléséhez így ilyen módon is hozzá lehet járulni a Fábián Juli Emlékalapítvány közreműködésén keresztül – összegezte a HVG.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb