Mindenmás

Hónapokig árulta a drogot egy szegedi férfi, a lakásán terítette az anyagot (frissítve)

Eljárás indult egy szegedi férfival szemben, aki hónapokon át árusított amfetamin-tartalmú kábítószert, az ügyészség indítványozta letartóztatását – tájékoztatott a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője pénteken.

Saághy Flóra közölte, a férfit kábítószer-kereskedelem bűntettével gyanúsítják.

A LAKÁSÁN ÁRULTA A DROGOT

A megalapozott gyanú szerint a férfi január óta rendszeresen értékesített szegedi lakásán amfetamin-tartalmú kábítószert. A lakásán tartott házkutatás során a nyomozók kábítószergyanús tablettákat és anyagot, a drog méréséhez használatos mérleget, valamint több mint egymillió forint készpénzt foglaltak le. Az ügyészség a szökés-elrejtőzés, a büntetőeljárás meghiúsítása, valamint a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a férfi letartóztatását – tudatta az ügyész.

FRISSÍTVE: A RENDŐRSÉG IS MEGSZÓLALT

Az ügyben a rendőrség is adott ki közleményt. Mint írják, a megalapozott gyanú szerint a 48 éves férfi anyagi haszonszerzés céljából 2024-ben több alkalommal is amfetamingyanús anyagot árusított egy panelházban. A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztályával együttműködve a Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai május 28-án elfogták és előállították. A helybéli lakos kihallgatásán beismerte a bűncselekmény elkövetését. A nyomozók őrizetbe vették, kezdeményezték letartóztatását. A rendőrök a helyszínen elfogtak egy 45 éves fogyasztót is, aki épp drogot vásárolt. A terjesztőnek kábítószer-kereskedelem bűntett, a vásárlónak pedig kábítószer birtoklása vétség miatt kell felelnie.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb