Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: szombaton nyílik a Lapos, de lesz ingyenes vidámpark, tiszavirágzás, és kalandpark-megnyitó is ezen a hétvégén Szegeden

Vége a Borfesztiválnak, de Szeged ettől függetlenül pörög tovább, és ezt mi imádjuk! Ennek fényében rengeteg programot találtunk a hétvégére, lesz itt:

  • Lapos Beach és kalandpark megnyitó,
  • ingyenes vidámpark,
  • családi- és gyereknap az Agórában,
  • Separé Divat Show,
  • de nyílik a SunCity Szabadidőközpont is,
  • és még a tiszavirágzást is megleshetjük Szegeden!

Meghoztuk az összes hétvégi programot, itt a Szeged365 Kikapcs!

NYIT A LAPOS BEACH

Idén hamarabb nyit a Lapos Beach Szegeden, és a duplájára növelték az úszófelületet is a helyszínen. A megnyitó szombaton lesz, az ígéretek szerint pedig délután lesznek ugrálóvárak, és buborék show, valamint csillámtetoválás, gyerekszínház és gyerekműsor is. Sőt, még strandröplabda verseny is!

ÚJ KALANDPARK NYÍLIK

“Ebben az évben a gyermeknapnak lesz egy második felvonása is, hiszen június 2-án a legújabb vadasparki fejlesztésünk bemutatására várjuk a kicsiket és a kalandvágyó nagyokat” – jelentette be a Szegedi Vadaspark, mely szerint új kalandparkot alakítottak ki a helyszínen.

INGYENES VIDÁMPARK ÚJSZEGEDEN

Április közepén több ezres létszámmal dübörgött a Joób Márton féle Szegedi Vidám Napok a Rókusi Tesco parkolójában, most hétvégén pedig jön az Újszegedi Vidám Napok. Ahogy a korábbi években, úgy most is a Gellért Szabadidőközpontban rendezik meg az eseményt Újszegeden.

ELKEZDŐDÖTT A TISZAVIRÁGZÁS

Két napja írtuk meg, hogy elindult a tiszavirágzás a Körösökön, erről pedig látványos videót tett közzé közösségi oldalán Sallai Zoltán, a Magyar Haltani Társaság (MHTT) elnökségi tagja. MInt kiderült, nem kellett sokat várni, hogy Szegeden is meginduljon a kérészek násztánca, hiszen csütörtökön már megpillantották az első egyedeket! Tehát, érdemes lehet napnyugta előtt a vizest sasolni.

CSALÁDI ÉS GYEREKNAP AZ AGÓRÁBAN

A Rotary Club Szeged Dóm és a Szent-Györgyi Albert Agóra június 1-én 10 órai kezdettel tartja meg szemléletformáló családi- és gyermeknapját, amelyen előadások, kerekasztal-beszélgetések, interaktív játékok és zöld szemléletű kirakodóvásár is várja az érdeklődőket.

DIVAT SHOW A REÖKBEN

Erősen indítjuk a nyarat Szegeden, ugyanis június elsején, szombaton egy egészen exkluzív és extravagáns eseménynek ad otthont városunk. Két közismert, szegedi családi vállalkozás a Baccara és a Boutique Optique by Prágai ugyanis gondolt egy nagyot és elhatározták, újra életre hívják városunkban a régi, nagy elegáns divatbemutatók varázsát és megálmodják az I. Separé Divat Show-t.

SLAM POETRY EST SZEGEDEN

Május 31-én, pénteken, este hat órától slam poetry esttel bűvöli el közönségét Szeged legújabb művészeti galériája, a Kiss Kunszt Galéria. Az ingyenes program során a slam poetry kiválóságai, Nagy Sándor, Fülöp Viktor és Kovács Kristóf, Marton Ákos festőművész alkotásaiból ihletet merítve adják elő költeményeiket.

NYIT A SUN CITY

Szombattól (június 1.) teljes nyitvatartással pörög a SunCity Szabadidőközpont. Wakeboard, Jet-Ski, Strand: ezek közül mindent megtalálsz Szeged és Hódmezővásárhely között, a 47-es főút mellett fekvő, mintegy 16 hektárnyi vízi paradicsomban. A SunCity Szabadidőközpont csapata az idei szezonra is egy halom újdonsággal készül, keddenként például a hölgyeknek teljesen ingyenes lesz a belépés a strand részlegükre. Öveket becsatolni, szombattól teljes nyitvatartással nyomulnak!

30 ÉV, 30 KÉP

Fotókiállítás nyílt 30 év 30 kép címmel a Szegedi Kortárs Balett elmúlt három évtizedéről kedden a szegedi Kisszínházban. Echéry-Pataki András igazgató szerint a Magyar Művészeti Akadémia szegedi regionális munkacsoportjának támogatásával létrehozott tárlat a jubileumi évad záróeseménye.

NAGY DURRANÁSRA KÉSZÜLNEK A SÁROSI UTCÁBAN

Jobbra egy, balra három, vissza kettő, Norbi! Június második hétvégéjén a négyszeres magyar rally bajnok, Herczig Norbert érkezik Szegedre, hogy a Porsche Szeged vendégeivel közösen tesztelje végig az új Volkswagen Tiguan-t és Passat-ot, továbbá a Skoda Superb és Kodiaq modelleket.

HOLDFÉNYES ÉJSZAKAI FÉLMARATON SZEGEDEN

A futóknak is kedvez ez a hétvége, hiszen 2024. június 1-én szombaton jön a VII. Holdfény Éjszakai Félmaraton. Az eseményt újra kibővítik egy délutáni családi sportnappal. Számos távon lehet majd indulni a gyermekeknek, babakocsis futást is tartunk újra, valamint egy családi futást is. Délutáni távok:
– Totyogó talpak járgánnyal 500 m
– Gyermekfutás 500 m
– Gyerekfutás 1 km
– Családi futás 4,5 km
– Babakocsis futás 4,5 km

Este 9 órás kezdettel pedig a szokásos távokon lehet futni:
– 1/6 maraton 7 km “Papp Dávid emlékfutás”
– 1/3 maraton 14 km
– Félmaraton 21,1 km
– 2-6 fős félmaraton váltó

ÉJSZAKAI PARTIKBÓL SEM LESZ HIÁNY

A klubokból egyelőre úgy fest, hogy a Hungi készül csak bulival. Mutatjuk a repertoárt!

HUNGI

  • Pénteken a hölgyeké lesz a főszerep a Hungiban, DJ Matesz fogja csapatni a helyszínen,
  • szombaton pedig a szinglik kapnak esélyt az ismerkedésre.

Helyszín: Hungi, Stefánia 8., Szeged.

MACSKÁK A MÚZEUMBAN, ÉS A BELVÁROSI MOZIBAN

Irtó cuki animációs családi filmet tűzött műsorra a Belvárosi Mozi, jön a Macskák a múzeumban! Így írnak róla: Vincent, a fiatal macska és Maurice, az egér kalandos úton érkezik meg a világhírű szentpétervári Ermitázs múzeumba. Ott találkoznak egy elit macskaosztaggal, amely évszázadok óta védi a műkincseket az egerektől és más kártevőktől. Vincent családról álmodik, de nem akarja elveszíteni egérbarátját sem, aki korábban megmentette az életét. A múzeumban azonban nemcsak az egér jelenléte okoz gondot, de a szenvedélye is: Maurice ugyanis nagyon szeret festményeket rágcsálni. A helyzet még bonyolultabbá válik, amikor az emberiség egyik legnagyobb festménye, a Mona Lisa megérkezik az Ermitázsba, ugyanis minden egér leghőbb álma, hogy megrágja a páratlan remekművet. Ám a festményt váratlanul ellopják, így Vincentnek és barátainak nem marad más választása, mint hogy bármi áron megtalálják az eltűnt műkincset.

KÉPZELETBELI BARÁTOK A CINEMA CITY-BEN

Ryan Reynolds legújabb filmje már a mozikban! A Képzeletbeli Barátok egy lányról szól, aki rájön, hogy látja mindenki képzeletbeli barátait, és arról, mihez kezd ezzel a szupererővel, amikor belevág a varázslatos kalandba, hogy újból összehozza az elfelejtett képzeletbeli barátokat az őket annak idején elképzelő gyerekekkel…

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb