Szegedi Arcok

Szegedi Sikersztorik: szegedi statiszta kapott kiemelt szerepet Ryan Reynolds új filmjében, exkluzív beszámoló Rákosi Csabától

Egy szempillantás alatt felrobbant az internet egy Budapesten lencsevégre kapott, kalapját megemelő katona láttán. Nos, valójában a képen nem egy harcba induló vitéz látható, hanem a szegedi Rákosi Csaba, akit az a megtiszteltetés ért, hogy statisztaként szerepet vállalhatott Ryan Reynolds, amerikai színész (Deadpool) legújabb filmjében. A készülő produkcióról még nem sokat árulhatott el a szegedi statiszta, de az ominózus fotó (borítóképünkön) születésének körülményeit és azt, hogyan került be kiemelt statisztaként elmesélte szerkesztőségünknek.

Orosz tankok, rakéták és katonák lepték el a napokban Budapesten a Hősök terét. No, nem valódi hadi helyzet állt elő az országban, hanem Ryan Reynolds legújabb filmjének, a hidegháborús történetről szóló Mayday című akciófilmnek a forgatása zajlott éppen. Az amerikai mozi forgatásának forgatagában pedig büszkeségünkre szegedi statiszta is kiemelt szerepet kapott, Rákosi Csaba személyében.

HATALMAS ÉLMÉNY

“Sajnos a filmről nem beszélhetek, de annyit elmondhatok, hogy hatalmas élmény volt számomra a forgatási előzménynapok és maga a forgatás is. Visszagondolva, sokat dolgoztunk, mentünk, és eléggé fárasztó volt, de megérte” – árulta el Csaba, aki a filmben egy katonazenészt fog alakítani.

A FILM HETVEN FŐS KATONAZENEKARÁNAK EGYIK ZENÉSZÉT ALAKÍTJA

Mint mondta, a szerepet egy nagyon jó barátja, Hargitai Péter (SkaPeti) zenész, zenetanár, akit a Pannonia Allstars Ska Orchestra egykori trombitásaként ismerhet a közönség, ajánlotta a figyelmébe, s Csaba kapva kapott az alkalmon és elment a meghallgatásra. Ott annyira jól szerepelt, hogy be is válogatták a filmben szereplő hetven fős katonazenekar egyik katonazenészének szerepére. Később Hargitai Péter fel is készítette Csabát a szerepre, aki ezért nagyon hálás mentorának, hiszen nélküle nem sikerülhetett volna a produkciója.

“MEGHAJOLTAM ÉS MEGEMELTEM A KALAPOM”

Ezt követően született meg az ominózus kép Csabáról, az egyik forgatási szünetben. “Épp a kinti mosdóba igyekeztem, mikor észrevettem, hogy valaki a ligetből hatalmas objektívvel fotózgat a forgatási helyszín felé. Rögtön gondoltam, hogy nem turista, és úgyis kép fog készülni rólam is. Alázatosan meghajoltam és megemeltem a tányérsapkám. Vette a poént és mosolygott is rajta. Másnapra felrobbant az internet. Rengeteg ismerősömtől, rokonomtól kaptam visszajelzést, hogy látták a képet, és nagyon büszkék rám” – mesélte el a kép keletkezésének történetét Csaba. A fotó egyébként a Blikk hasábjain jelent meg.

“Nagyon élveztem az egészet, és ha lesz még ilyenre lehetőségem, gondolkodás nélkül újra belevágnék” – zárta gondolatait Csaba.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Fotó: Knap Zoltán/blikk.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb