Mindenmás

Újabb részletek derültek ki a szerdai halálos balesetről: száguldozó BMW-s gázolta el a 77 éves biciklist Hódmezővásárhelyen

Szerdán délután egy biciklist gázoltak el Hódmezővásárhelyen a Nagy András János utcán. A biciklivel közlekedő életét már nem tudták megmenteni – írtuk meg aznap, majd most új információk láttak napvilágot a baleset kapcsán. Mint kiderült, száguldozó BMW-s gázolta el a 77 év körüli biciklist.

Az RTL Híradó megtudta, hogy a baleset egy olyan családi övezetes részen történt, ahol bármikor felbukkanhat egy biciklis. A gépkocsit vezető nő akkora erővel ment neki a kerékpárosnak, hogy a bicikli váza is meggörbült. A BMW sofőrje néhány másodperccel az ütközés előtt két autót előzött a hosszú, egyenes szakaszon.

AZ ÜTKÖZÉSTŐL 50 MÉTERRE ÁLLT MEG AZ AUTÓS

“Arra lettem figyelmes, hogy megelőz egy szürke BMW-s, nagyon csattogott, majd az előttem lévő lekanyarodott balra. Amikor kitisztult előttem az út, már láthattam, hogy a BMW-s a bal oldalról ment át a jobb oldalra, majd belement az árokba” – mondta az egyik szemtanú, aki csak ezután vette észre az árokban az összetört biciklit és a mozdulatlan asszonyt.

Az RTL információi szerint a 77 éves nő valószínűleg a mellékutcából a túloldali kerékpárútra akart átmenni, amikor a BMW-t vezető nő elgázolta. A nő életét nem lehetett megmenteni, azonnal szörnyethalt. A gázoló jóval túlléphette a sebességhatárt, mert a kocsi csak az ütközéstől 50 méterre állt meg az árokban.

SOKKOT KAPOTT

Egy, a közelben lakó férfi úgy nyilatkozott, hogy erős autózúgásra figyelt fel az udvaron, majd az óriási csattanásra kirohant az útra, ahol szemben találta magát egy, a közelben lakó, fiatal nővel. “Őrjöngve rohangált itt. Teljesen kómás állapotban sikoltozott, jajgatott. Én azt hittem, futott megint és valami baleset történt, attól kapott ilyen sokkot” – idézte fel a történteket a férfi, aki számára csak később derült ki, hogy a nő volt a gázoló. A rendőrség közlekedési baleset gondatlan okozása miatt indított eljárást – emlékeztet a Blikk.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb