Közélet

Indul a show: büntetőfeljelentést tett Botka Lászlóék ellen Szabó Bálint

Hűtlen és hanyag kezelés miatt ismeretlen tettes ellen nyomoz a Szentesi Rendőrkapitányság, mert a szegedi közgyűlés határozatban mentesítette azokat a városi vezetőket, akiket a bíróság jogerősen elítélt a parkolóbérletek miatt – írta az Index, akik szerint Szabó Bálint büntetőfeljelentést tett a rendőrségen a közgyűlés ellen. A lap egy meg nem nevezett forrásból származó közvélemény-kutatás eredményeit is közölte, az egy hét múlva esedékes önkormányzati választás lehetséges szegedi végkimenetelét illetően.

Az Index információi szerint Szabó Bálint büntetőfeljelentést tett a rendőrségen a szegedi közgyűlés ellen. Mint annak idején megírtuk, annak idején a bíróság több szegedi városvezetőt is elmarasztalt a parkolóbérletek ügye miatt.

A jogerős ítéletet követően távozott hivatalából Botka László több közeli munkatársa is: Solymos László alpolgármester, Mózes Ervin főjegyző, valamint Kalmár Gábor kabinetfőnök.

BÍRÓSÁG: TÖBB TÍZMILLIÓS KÁR ÉRTE AZ SZKT-T, BOTKA EMBEREINEK KELL(ENE) MEGFIZETNIE

A portál megkereste az ügyben Szabó Bálint képviselőt, aki a szegedi helyhatósági választásokon polgármesterjelöltként és képviselőjelöltként is indul. A politikus az ügyben egyelőre nem kívánt nyilatkozni, azonban megerősítette:

feljelentése nyomán a Szentesi Rendőrkapitányság hűtlen és hanyag kezelés miatt indított ismeretlen tettes ellen nyomozást.

A bíróság korábban megállapította, hogy több tízmilliós kár érte a Szegedi Közlekedési Kft-t, amit az ítélet alapján az elmarasztalt városi vezetőknek kell megfizetniük.

BOTKA-GYŐZELMET PROGNOSZTIZÁL EGY MEG NEM NEVEZETT FELMÉRÉS

A cikk egy meg nem nevezett közvéleménykutató által, a szegedi önkormányzat megbízásából készített felméréssel is foglalkozik, amely állítólag azt hozta ki, hogy a Botka László féle Összefogás Szegedért 60, a Fülöp László által vezetett Fidesz-KDNP lista pedig a voksok 20 százalékára számíthat jövő vasárnap. A kutatás szerint a szegediek ötöde még nem tudja (vagy nem akarta elmondani), kire szavaz.

Fotó: Fülöp László FB

A lap “Szabó Bálint bosszúja” és Joób Márton ügye mellett a Fideszből nemrég elküldött, így az idén függetlenként induló Chovanecz Katával is foglalkozik, akiről azt írják, hogy a saját körzetében – a fent említett mérés szerint – valószínűleg meg fogja előzni kormánypárti vetélytársát.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb