Mindenmás

Baleset szemtanúit és egy segítséget nyújtó hölgyet keresnek Szegeden

Egy olvasónk kereste fel szerkesztőségünket, aki egy baleset szemtanúit, és egy segítséget nyújtó hölgyet keres Szegeden. Elmondása szerint a múlt héten szerdán történt egy baleset, a Dugonics téri körforgalom előtt, ahol az éppen közlekedő helyi járatos autóbusz erősen, hosszasan rádudált egy kerékpárosra, aki úgy megijedt, hogy a sínekre esett.

Olvasónk részletesen is beszámolt a balesetről, mint írta: május 29-én, szerdán, a kora délutáni órákban a Dugonics téri körfogalom előtt, a Magyar Ede teret és a Tisza Lajos körutat összekötő, kijelölt kerékpárúton haladt volna át a kerékpáros. Az útszakasz felénél tarthatott már, a villamos síneknél, amikor a körforgalomból egy helyi járatos busz sofőrje erősen, hosszasan rádudált.

MEGÁLLT A KERÉKPÁROS, DE ELESETT

“A kerékpáros ettől, ez hallatán úgy megijedt, hogy a kerékpár mindkét fékjét behúzta és megállt, de csak úgy tudott, hogy térdre esett, az úttestre és a sínekre. Eközben a busz pont a kerékpáros elé érkezett a körforgalomból. A buszvezető megállt, pont a földön térdre eső kerékpáros előtt, és kinyitotta a busz első ajtaját, majd a vezető ülésből kifelé, a kerékpáros felé ordibált” – írta olvasónk, aki szerint a sofőr az üléséből nem kelt fel, a buszból nem szállt ki, a kerékpáros állapotáról nem érdeklődött. Azt is megtudtuk, hogy a kerékpárosnak végül egy hölgy nyújtott segítséget, felsegítette a földről, majd a biciklit felállította és a csomagját is összeszedte.

ELHAJTOTT A BUSZ

Olvasónk szerint “a segítséget nyújtó hölgy is mondta – a továbbra is a buszban ülő sofőrnek-, hogy nem kiabálni kellene, hanem segítséget nyújtani. Erre a sofőr még mondott valamit, aztán becsukta a busz első ajtaját és mint aki jól végezte a dolgát, a Lófaránál lévő megállóhoz ment, és ott megállt. Ott le és fel szálltak az utasok, azután pedig elhajtott” – hangsúlyozta olvasónk, majd hozzátette, hogy azt a kedves hölgyet keresik, aki a kerékpáros segítségére sietett, illetve szemtanúkat, akik látták az esetet és a busz számát esetleg.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb