Közélet

Megvan, mennyibe kerül a benzin és a dízel szerdától, mutatjuk, mire számíthatunk a szegedi kutakon

A hét közepén nem változnak a hazai üzemanyagárak. Szerdán a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára sem változik, számolt be a Holtankoljak.hu. Ez azt jelenti, hogy az alábbi átlagárakon tankolhatunk továbbra is: 

  • 95-ös benzin 597 Ft/liter
  • Gázolaj: 603 Ft/liter 

ELTÉRHETNEK AZ ÁRAK A KÜLÖNBÖZŐ KUTAKON

Mint a vg.hu megírta, fontos hangsúlyozni, hogy átlagárakról van szó, amelytől az egyes benzinkutak árszintje jóval eltérhet. Van olyan töltőállomás Magyarországon, ahol 575 forint körül mérik a benzin és a dízel literjét, de olyan is, ahol 680 forint felett. A Világgazdaság tapasztalatai szerint a jellemző ár a benzin és a dízel esetében is 600 forint alatt van és az 590–599 forint közötti tartományban mozog, miután szerdától, majd ma, hétfőtől hatályba lépett a benzinnél egy literenkénti 4, majd 3 forintos mérséklődés.

HIÁBA A CSÖKKENÉS, JANUÁRTÓL NAGYKERESKEDELMI SZINTEN NÖVEKEDÉS TAPASZTALHATÓ AZ ÁRAKBAN

Mint írták, április közepétől – részben a kormányzat beavatkozásának betudhatóan – masszív árcsökkentés indult meg a hazai kutakon. Április 17-én még arról számoltunk be, hogy 95-ös benzin átlagára 650 forint per liter, a gázolajé pedig 647 forint. Vagyis másfél hónap leforgása alatt a benzin és a dízel is mintegy 50-60 forinttal lett olcsóbb.

Ezzel együtt is januártól mostanáig nagykereskedelmi szinten a literenkénti benzinár 67, a dízelár pedig 37 forinttal nőtt.

Jóllehet 41 forint a kötelező januári jövedékiadó-emelésre vezethető vissza. Ezt leszámítva a benzinár 26 forinttal emelkedett, a dízelnél viszont 4 forintos mínusz figyelhető meg. A 40–70 forint körüli literenkénti drágulás után egy átlagos, 50 literes tankolás 2000–3500 forinttal kerül többe most, mint tavaly decemberben.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: vg.hu/holtankoljak.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb