Sport

Megvan, ki a Szeged-Csanád GA új vezetőedzője

A korábban az MTK Budapesttel NB II-es bajnokságot nyerő német szakember, Michael Boris a Szeged-Csanád GA új vezetőedzője, jelentette be a klub kedden, közösségi oldalán.

Mint írták, Michael Boris 1975. június 3-án született a németországi Bottrop-Kirchhellenben. Játékosként a Wattenscheid II, a Hessen Kassel, a Speldorf és a Kickers Emden csapataiban futballozott. Edzői karrierjébe 29 évesen vágott bele, 2004 és 2007 között három éven át a Kickers Emden másodedzőjeként dolgozott, majd a negyedosztályú VfB Hombergnél vállalt vezetőedzői munkát, később a Germania Dattenfeld, a Schalke U23, a Sportfeunde Siegen, a Sportfreunde Lotte és a KFC Uerdingen 05 együtteseit irányította.

2016-BAN LETT AZ U19-ES, MAJD AZ U21-ES VÁLOGATOTT SZÖVETSÉGI EDZŐJE

A 49 éves német szakember 2016-ban érkezett Magyarországra, ahol először az U19-es, később pedig az U21-es válogatott szövetségi edzőjeként dolgozott. Két és fél évet követően távozott az MLSZ-től és Japánban vállalt munkát a Tokyo Verdy másodedzőjeként.

BAJNOKKÉNT JUTOTT FEL AZ MTK BUDAPESTTEL AZ NB I-BE

2019-ben az MTK Budapest vezetőedzőjenként tért vissza hazánkba. Rögtön az első szezonjában bajnokként jutott fel a fővárosiakkal az NB I-be, ahol az első évében a hetedik helyen zárt a kék-fehérekkel. 2021 őszén a dán első osztályban szereplő SönderjyskE vezetőedzőjeként dolgozott, majd 2022 februárja és októbere között a Fehérvárt irányította. Legutóbb a német harmadosztályú SV Waldorf Mannheim alkalmazásában állt másodedzőként.

“KOMOLY POTENCIÁL REJLIK A KLUBBAN”

„Nagyon boldog vagyok, hogy a Szeged-Csanád Grosics Akadémiánál dolgozhatok! Komoly potenciál rejlik a klubban, ezt bizonyítja, hogy az elmúlt években folyamatosan az élmezőnyben végzett. Kiválóak a körülmények, minden feltétel adott a minőségi munkához. Az MTK-val korábban már jártam a Szent Gellért Fórumban, gyönyörű létesítmény, Szeged pedig egy csodaszép város. A játékosok egy részét már ismerem, egyesekkel együtt dolgoztam az MTK-nál, illetve az utánpótlás-válogatottaknál. Alig várom, hogy elkezdjük a közös munkát!” – nyilatkozta Michael Boris, a Szeged-Csanád GA újdonsült vezetőedzője.

A KORÁBBI VEZETŐEDZŐT KICSAPTÁK A KLUBTÓL

Mint korábban megírtuk,  kicsapták Alekszandar Sztevanovics vezetőedzőt a Szeged-Csanád Grosics Akadémiától. Akkor a klub azt közölte, hogy a Siófok elleni 1-1-es döntetlennel biztossá vált, hogy a hátralévő fordulóktól függetlenül nem végezhetnek feljutóhelyen a Merkantil Bank Ligában. A találkozót követően a klub közös megegyezéssel szerződést bontott Alekszandar Sztevanovics vezetőedzővel. Most a vezetőedző is megszólalt, elbúcsúzott a csapattól.

Forrás és fotó: Szeged-Csanád Grosics Akadémia FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb