Közélet

“A tehetséges fiatalok munka és lakhatás híján elköltöznek innen és nem itt alapítanak családot” – véli Joób Márton, aki nyílt levelet írt a témával kapcsolatban Botka Lászlónak

“Örülök, hogy egy olyan élettől pezsgő városban lakhatok, aminek egyeteme van, ahonnan évről évre tanult fiatalok ezrei kerülnek ki komoly szellemi tudással, óriási ambícióval és izgalommal, hogy mit hoz számukra a jövő. De sajnálatos módon ezeknek a fiataloknak a jelentős része nem itt telepedik le, hanem alma materüket elhagyva más városokban kamatoztatják a Szegeden megszerzett tudást” – írta szerkesztőségünknek Joób Márton, polgármesterjelölt, aki nyílt levelet írt Botka Lászlónak.

“Nagyon szomorú, hogy Szeged város lakossága az elmúlt tíz év alatt tízezer fővel csökkent” – emelte ki a képviselő.

A SZEGEDI IDŐSEK MÁR CSAK SKYPE NAGYSZÜLŐK, SZEMÉLYESEN RITKÁN LÁTJÁK A GYERMEKÜKET, UNOKÁIKAT

“Tisztelt Polgármester úr! Nem fontosak ezek a fiatalok Szeged városának? Miért nem tesz lépéseket a városvezetés annak érdekében, hogy a Szegeden végzett fiatalok itt találjanak jól fizető állást? Miért nem hoz ide tőkeerős cégeket, akik foglalkoztatnák az egyetemről kikerülő fiatalokat? Miért nézi tétlenül azt, hogy a szegedi idősek már csak Skype nagyszülők, akik személyesen nagyon ritkán láthatják gyermekeiket, unokáikat? Tizenegy gyermekes családapaként nem tudok beletörődni ebbe a folyamatba. Úgy látom, Önt egyáltalán nem érdekli, hogy évről évre szegényebb a városunk, mivel a tehetséges fiatalok munka és lakhatás híján elköltöznek innen és nem itt alapítanak családot. Kevés ennyire nagyszerű lehetőségekkel megáldott város van Magyarországon, mint Szeged. Miért nem használjuk ki ezt?” – tette fel a kérdéseket Joób Márton, aki úgy látja, hogy 22 éve nincs ifjúság nevelő vagy a fiatalokat ösztönző, letelepedésüket segítő program Szegeden.

SZÁMÍT A FIATALOKRA

“Én számítok a fiatalokra, és arra a szellemi tőkére, amit nagyszerű oktatási intézményeinkben elsajátítanak a fiatalok. Segíteni akarom őket abban, hogy itt találják meg a számításaikat, itt alapítsanak családot és élhető, jó minőségű lakhatáshoz jussanak hozzá. Tizenegy gyermekkel a hátam mögött tele vagyok  ambícióval. Van miért és van kiért küzdenem” – hangsúlyozta a politikus, aki hozzátette, hogy szerinte “Szeged akkor lesz meghatározó gazdasági erő az országban, ha építünk a fiatalokra, a megszerzett szellemi tőkére, a családokra. Nem elég üzemeltetni a várost, hanem irányt is kell adni neki és folyamatosan fejleszteni kell.” Véleménye szerint Szegeden egy friss, új, a fiatalokra és a családokra építő politika kell.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb