Szegedi Arcok

Hihetelen boldogság: közel ötmillió forint gyűlt össze a ritka betegséggel küzdő szegedi kislány, Sára barcelonai műtétjére

Csodás hírrel örvendeztetett meg bennünket kedd délután a Sára Lépteiért Alapítvány. Mint bejelentették, összesen 4.926.752 Ft adomány érkezett be a ritka betegségben szenvedő szegedi kislány, Sára részére március 24-e óta. Ez azt jelenti, hogy az összeg fedezi a kislány barcelonai műtétjét és az azt követő terápiát is.

A család célja 4.310.000 Ft összegyűjtése volt, azonban többen a segítségükre siettek, mint amire számítottak, így sikerült túlszárnyalni ezt az összeget: közel ötmillió forint, egészen pontosan 4.926.752 Ft gyűlt össze Sára műtétjének és rehabilitációjának támogatására.

SÁRA MEGPRÓBÁLTATÁSAI MÁR AZ ANYAMÉHBEN MEGKEZDŐDTEK

A kis Sára megpróbáltatásai már a születése előtt, az anyaméhben elkezdődtek. A kislány édesanyja 9 hetes terhes volt, amikor kiderült, hogy ikreket vár. A felhőtlen örömöt a 12. hétben hatalmas aggodalom váltotta fel, egy vizsgálat során ugyanis kiderült, hogy TTTS-sel, azaz Iker-Iker Transzfúzióval állnak szemben. Ez azt jelenti, hogy a két magzat keringése a közös lepényen keresztül érösszeköttetések útján kapcsolatban áll egymással (normális ikerterhességben a két magzat keringése nincs összeköttetésben), tehát Lili mindent odaadott Sárának, akinek így felvizesedett a szervezete, számolt be történetükről a Ripost

HÁROM HÉTIG ÉLET-HALÁL KÖZÖTT LEBEGTEK AZ IKREK

Mint a lap írta, a baj, az édesanya terhességének 22. hetében következett be, amikor is egyes stádiumból nagyon gyorsan négyes stádiumba kerültek a lányok.  Ahhoz, hogy az életüket megmentsék, Sárát megműtötték Pécsen. Az operáció során a méhlepényen az összekötő ereket át kellett vágni az orvosoknak, így megszűnt a véráramlás a két lány között. Három hétig lebegtek élet és halál között, amikor is nem lehetett tudni, mi lesz a végkifejlet. Szerencsére ez a beavatkozás sikerrel végződött, így 2016. szeptember 19-én Sára és Lili a világra jöttek.

TELJES TESTÉBEN IZOMMMEREVSÉG ÁLLT BE

A szülés után derült ki, hogy Sára agyában több ciszta is kialakult, ami miatt a teljes testében izommerevség állt be. A kislánynak emiatt hatalmas megpróbáltatás még a kezét is felemelnie. Szülei féléves kora óta hordják őt különböző terápiákra és fejlesztésekre. Ám mivel a kislány növekedésével az izomzata is változik, nem volt elég a manuálterápia, műtétre is szüksége volt. Azóta már két komoly műtéten is átesett Barcelonában. A család a mai napig országszerte különböző kezelésekre jár, melyek azt a célt szolgálják, hogy teljesülhessen az álmuk és Sára egyszer önállóan járhasson. 

ÚJABB MŰTÉTRE VAN SZÜKSÉG

Ennek az álomnak a megvalósulását segíti a kislány barceloniai műtétje, s az azt követő terápiája. “Újra útra kell kelnünk, Sárinak újabb műtétre van szüksége Barcelonában, melyet június 9-re jegyeztek elő. Ezzel a beavatkozással a nyak, a karok, az ujjak mozgását szabadítják fel, a láb emelést könnyíti meg és javítaná a gerince jelenlegi állapotát is. Nem mondjuk, hogy váratlanul ért bennünket mégis nehéz most szavakba önteni mit érzünk” – mondta el a lapnak Sára édsanyja. 

ÖSSZEJÖTT AZ ÖSSZEG A BARCELONIAI MŰTÉTRE

Szerencsére, ma jó hírről számoltak be a Sára Lépteiért Alapítvány közösségi oldalán: összejött a megfelelő összeg erre a spanyolországi műtétre, így Sára még egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy álma valóra válhasson.

Ehhez többek között hozzájárult FullAnyuuuu, Szeged egyik legnépszerűbb motivációs előadójának gyereknapi adománygyűjtése a Délvidék Házban. Erről itt írtunk korábban:

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: ripost.hu/Sára Lépteiért Alapítvány FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb