Közélet

Mihálffy Béla és Nógrádi Tibor bejelentette a dátumokat: jön a Dorozsmai delta építése, utána érkezik a Kecskési aluljáró építése

Ma érkezett a hír: a MÁV-tól hivatalos visszaigazolás arról szól, hogy 2024 szeptemberében jelentős előrehaladás várható a Dorozsmai delta építésében, ami három hetes vágányzárral és sorompómentes időszakkal jár a Hattyasi és Kecskési átjárónál. Nógrádi Tibor és Mihálffy Béla részletezik a terveket és a munkálatok ütemezését.

2024 szeptemberében jelentős előrehaladás várható a Dorozsmai delta építésében. Ez három hetes vágányzárral jár majd, ami azt jelenti, hogy a Hattyasi és Kecskési átjárónál sorompómentes hetekre számíthatunk. A munkálatok a tervek szerint haladnak, és 2025. december 31-ig a sorompóidő csökkentését célzó korszerűsítések befejeződnek.

Nógrádi Tibor tájékoztatása szerint a Szeged-Röszke vonal munkálatainak befejezése után azonnal megkezdődnek a Szeged-Félegyházi vonal felújítási munkálatai, melynek része lesz a Kecskési aluljáró építése is. Mihálffy Béla országgyűlési képviselő, aki kezdetektől támogatja ezt a fontos ügyet, szintén megerősítette a híreket, és kiemelte, hogy a tervek ütemezés szerint haladnak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb