Közélet

Orbán Viktor szerint leginkább Lázár János miatt nem lehetett Vitézy Dávid a Fidesz főpolgármester-jelöltje

Vitézy Dávid neve „fel sem merült” a Fidesz főpolgármester-jelöltjének – mondta az Indexnek adott interjújában Orbán Viktor. A miniszterelnök közölte, hogy „Vitézy Dávid és a kormányzat között olyan konfliktusok voltak az elmúlt években, hogy nem tudtam volna vállalni, hogy ilyen megosztó jelölt induljon a mi színeinkben”. Orbán Viktor hozzátette, hogy a párt nem tudott volna teljes egészében felzárkózni Vitézy mögé.

Arra a kérdésre, hogy Lázár János közlekedésügyi miniszter és Vitézy közti „személyes nézeteltérésről” van-e szó, Orbán kijelentette: “inkább úgy fogalmaznék, hogy ez már mélyebbre szaladt, mint egy szakmai vita szokott. A konfliktusok a politikában a mindennapok részei, de a kormány, különösen Lázár miniszter úr és Vitézy Dávid között odáig fajult, hogy nem lehetett a Fidesz jelöltje.”

MAGYAR PÉTER SOHA NEM VOLT A RADARJUKON

Magyar Péterrel kapcsolatban Orbán Viktor elmondta, hogy „soha nem tekintetük őt a Fideszből kiugrottnak”, közölve, hogy az „csak az ő legendája, hogy a belső körökhöz tartozott”. A kormányfő hozzátette, hogy Magyar Péter „megkapta az igazságügyi miniszter férjének kijáró udvariasságot, de egész egyszerűen nem volt soha a radarunkon.”

A Tisza párt választási eredményével kapcsolatban Orbán Viktor közölte, hogy „most volt egy csata, amit megnyertünk, 15 százalékkal vertük meg a másodikat”, és hozzátette, a Fidesz „messze a legnagyobb párt”, és ezért optimizmussal tekint a jövőbe.

ÖLTÖZŐI CIKIZÉS

Az RTL szerint Orbán Viktor azzal kapcsolatban, hogy Magyar Péter közölte, lőtávolságra került a Tisza Párt a Fidesztől, a miniszterelnök kijelentette: „Hogy ki és milyen lőtávon belül van, meg hogy kinél van a puska, azt hagyjuk meg a következő választási kampány időszakára.” Arra a kérdésre reagálva, hogy megrendült-e a bizalom Gulyás Gergellyel szemben, mert Magyar Péter barátja, Orbán Viktor közölte, hogy szokták ezzel ugratni, és hozzátette: “ez nem több, mint öltözői cikizés. Abból viszont az erősebb fajta. Jól tűri.”

11 KÉPVISELŐ MEGY AZ EP-BE A FIDESZBŐL, 7 A TISZA PÁRTBÓL

Összesen 21 mandátumot osztottak szét a 2024-es európai parlamenti választásokon Magyarországon, a választást pedig a kormányzó Fidesz-KDNP pártszövetség nyerte, ez 11 mandátumot jelent nekik. Mindezek mellett Magyar Péter pár hónapja berobbant pártja, a Tisza Párt 7 helyet szerzett az EP-ben. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb