Szegedi ArcokVideo365

Sztásiért gyalogolt: Utalj a Szent Vincent Alapítványnak és segíts Te is a gyógyulásában! Még egy különleges, nagy értékű bor is ütheti a markod!

Muráti Balázs jótékonysági túrát szervezett Szegedről Egerbe, hogy segítse Sztásit, a kislányt, aki az anyaméhben kapott stroke-ot. A videóban Détári Vilmos, a Szent Vincent Rehabilitációs Központ és a Szent Vincent Alapítvány alapítója és Sztási édesanyja is beszélnek a kezdeményezésről és annak fontosságáról. Balázs célja, hogy minél több támogatást gyűjtsön a rehabilitációhoz szükséges kezelésekre.

Muráti Balázs, a Balázstúra lelkes megálmodója, nemrégiben hatalmas tettet hajtott végre: Szegedről egészen Egerig gyalogolt, hogy adományokat gyűjtsön a kis Sztási számára. Muráti Balázs teljesítményére az ország legnagyobb Borfesztiválja is felfigyelt, így amikor beérkezett Balázs a Széchenyi térre, egyből a színpadon várták. Anastasia, vagy ahogy mindenki ismeri, Sztási, még az anyaméhben kapott stroke-ot, és jelenleg is intenzív rehabilitációra van szüksége. A gyalogtúra során Balázs számos támogatóval és jóakaróval találkozott, akik mind hozzájárultak a nemes ügyhöz.

A túra célja nem csupán az adománygyűjtés volt, hanem a figyelem felkeltése is Sztási történetére és helyzetére. Balázs az út végén egy videóban osztotta meg élményeit és érzéseit. A videóban megszólal Détári Vilmos is, a Szent Vincent Rehabilitációs Központ és Alapítvány alapítója, ahol Sztási rehabilitációját végzi. Vilmos elmondta, mennyire fontosak az ilyen kezdeményezések, és milyen nagy segítséget jelentenek a központ számára az összegyűjtött adományok. 

Sztási édesanyja, Kiss Mónika is nyilatkozott a videóban. Mónika beszélt arról, milyen nehézségekkel néztek szembe, mióta kiderült, hogy Sztási stroke-ot kapott. Az ilyen jótékonysági események, mint a Balázstúra, óriási reményt és lehetőséget jelentenek számukra. A rehabilitációs kezelések költségesek, és minden egyes forint hatalmas segítség.

Az adománygyűjtés nem állt meg a gyalogtúrával. Balázs borokat is hozott Egerből, amelyekre licitálni lehet, és a befolyt összeget szintén Sztási kezelésére fordítják. A borok licitálása során FullAnyuuuu is csatlakozott a kezdeményezéshez, aki szintén interjút készített Balázzsal, amikor hazaért. Az interjúból megtudhatjuk, mi inspirálta Balázst, és hogyan született meg a Balázstúra ötlete.

A licithez úgy tudsz Te is csatlakozni, hogy a pénztárcádnak megfelelő adományt küldesz a Szent Vincent Alapítványnak, megjelölöd a “SZTÁSI” nevet, aki pedig a legtöbb adományt küldi, az megkapja a bort. Az adományozáskor egy nevet mindenféleképpen adjatok meg, és egy elérhetőséget is, hogy fel tudják veletek venni a kapcsolatot, ha Ti lesztek a legnagyobb adományozók. Természetesen a legkisebb adománynak is örülnek. A Szent Vincent Alapítvány adatai:

  • Szent Vincent Rehabilitációs Alapítvány
  • Adószám: 19312615-2-06
  • Számlaszám: 50468328-10004586
  • Nemzetközi számlaszám: HU195046832810004586
  • Székhely: 6726 Szeged, Cserőke utca 4.

Tudtad, hogy a gyaloglás nemcsak fizikai, hanem mentális egészségre is rendkívül jótékony hatással van? A rendszeres séta csökkenti a stresszt, javítja a hangulatot és erősíti az immunrendszert. Nem csoda, hogy Balázs a gyaloglást választotta, hogy ilyen nemes cél érdekében tegyen. A kitartása és elkötelezettsége mindenkit inspirál, és reméljük, hogy egyre többen csatlakoznak majd hasonló kezdeményezésekhez a jövőben. Csatlakozz hozzá bátran Balázstúra oldalon. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb