Sport

Egyéni csúccsal lett ezüstérmes az EB-n a vajdasági lány, Világos Adriana

A kishegyesi Világos Adriana ezüstérmes lett a Rómában zajló felnőtt Európa-bajnokságon, miután gerelyhajítás kedd esti döntőjében 64,42 méteres egyéni csúcsot döntött, ami a második helyre volt elegendő. Ez az eredmény olimpiai részvételt is ért a Topolyai Sport Club versenyzőjének.

A Szabad Magyar Szó azt írja, hogy Világos a döntőben először 58,16 méterrel kezdett, utána egy 58,09 méteres dobás következett, a harmadik sorozatban pedig sikerült egyéni rekordot döntenie, ami 64,42 méter lett. A negyedik dobása 57,96 méteres volt, ötödikre pedig 57,16 métert dobott, az utolsó sorozatban pedig 55,91 méterre hajította a gerelyt.

OSZTRÁK GYŐZELEM

A gerelyhajítás versenyszámot az osztrák Victoria Hudson nyerte 64,62 méterrel, a dobogó harmadik fokára pedig a norvég Marie-Therese Obst állhatott fel, aki a harmadik sorozatban elért 63,50 méteres dobással szerezte meg a bronzérmet.

Világos Adriana két évvel ezelőtt a müncheni felnőtt Európa-bajnokságon is a dobogó második fokára állhatott fel: a kishegyesi versenyző az utolsó sorozatban 62,01 méteres dobásával szerezte meg az ezüstérmet. Akkor a görög Elina Cengo nyakába került az aranyérem (65,81 méter), míg a dobogó harmadik fokára a cseh Barbora Špotáková állhatott fel 60,38 méteres eredményével – írja a lap.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb