Sport

Pályafutása utolsó világversenyére készül ma Olasz Anna, 10 kilométeren indul a belgrádi vizes Európa-bajnokságon

Eljött a nagy nap! Olasz Anna utolsó nemzetközi tétversenyén jöhet az első feladat, a reggel 9-kor kezdődő 10 kilométeres táv – adta hírül a Szegedi Úszó Egylet! Anna a Belgrádban zajló vizes Európa-bajnokságon vesz részt.

Szerdán magyar szempontból is megkezdődik a Belgrádban zajló vizes Európa-bajnokság, a nyíltvízi úszóknál rögtön az olimpiai számban, azaz 10 kilométeren rendezik meg a versenyeket.

SZERETNÉ EGY SZÉP VERSENNYEL, BOLDOGAN LEZÁRNIA PÁLYAFUTÁSÁT

A nőknél pályafutása utolsó világversenyére készül Olasz Anna, aki karrierje során csapatban és egyéniben is szerzett már ezüstérmeket világbajnokságokon és Európa-bajnokságon egyaránt. Az olimpiai 4. szegedi versenyző több mint 15 éve dolgozik együtt Gellért Gáborral, aki szerint tanítványa szeretné egy szép versenyzéssel, boldogan lezárni pályafutását.

FÁBIÁN BETTINA IS VÍZBE UGRIK

A férfiaknál a táv világbajnoki címvédője és olimpiai ezüstérmese, Rasovszky Kristóf mellett a felnőtt mezőnyben egyéniben az első dobogójára hajtó Betlehem Dávid, valamint Gálicz Péter ugrik majd vízbe. A nőknél ezen a távon az olimpiai induló Fábián Bettina mellett Szimcsák Mira és Olasz Anna az érdekelt.

“Természetesen nekem a tíz kilométer a legfontosabb így az olimpia évében, nagyon szeretnék a világbajnokság után itt is a dobogóra állni, ami egy jó eredmény lenne így Párizs előtt” – nyilatkozta a szövetségnek Rasovszky Kristóf, aki az év elején Dohában diadalmaskodott.

EDZÉSBŐL VIADALABA

Betlehem elmondta: edzésből érkeztek a viadalra, és bár nyilvánvalóan az olimpia a legfontosabb, jó lesz még a játékok előtt versenyezni egyet, különösképpen úgy, hogy a nagy ellenfelek közül a franciák és az olaszok is erős csapattal érkeztek a kontinensviadalra. Párja, az ugyancsak olimpiai induló Fábián Bettina megjegyezte, nagyjából úgy fogják fel ezt az Európa-bajnokságot, mint egy világkupa-fordulót, ennek megfelelően csak egy rövid könnyítés volt a kontinensviadal előtt.

KELLEMES A VÍZ

Gellért Gábor szövetségi kapitány az MTI-nek azt mondta: ideálisak a körülmények, egy kajak-kenu pályán rendezik a versenyeket, így nincs nehéz dolguk a tájékozódásban az úszóknak, a víz pedig rendkívül kellemes. Hozzátette, általában a nagyobb világversenyeket is megelőzi négy-öt héttel egy világkupa-forduló, így az olimpia szempontjából is jó helyen rendezik az Európa-bajnokságot.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb