Sport

A szabadkártyára hajt az OTP Bank-PICK Szeged a férfi kézilabda BL-ben

Kilenc csapat helye már biztos a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében, 12 klub pedig szabadkártyát kért a következő szezonra. Mint kiderült, a szabadkártyát kérők között van az OTP Bank-PICK Szeged is.

Az európai szövetség (EHF) csütörtöki beszámolója szerint a biztos résztvevők között ott van a magyar bajnok és kupagyőztes Telekom Veszprém, mellette

  • a címvédő Barcelona,
  • az ezüstérmes dán Aalborg HB,
  • a német Bundesliga első és második helyezettje – a Magdeburg
  • és a Füchse Berlin -,
  • valamint Fazekas Gergő és Szita Zoltán csapata, a lengyel bajnok és kupagyőztes Orlen Wisla Plock is.

A SZEGED SZABADKÁRTYÁRA PÁLYÁZIK

A szabadkártyát kért klubok között található többi között a Szeged, illetve a Lukács Pétert foglalkoztató norvég Elverum, Rosta Miklós együttese, a román bajnok és kupagyőztes Dinamo Bucuresti, Bartók Donát csapata, a svájci bajnok Kadetten Schaffhausen és a Máthé Dominikot foglalkoztató lengyel Industria Kielce.

A kérelmeket jövő szerdán értékeli az EHF illetékes bizottsága, majd az EHF végrehajtó bizottsága jövő pénteken véglegesíti a szabadkártyákat. A csoportkör sorsolását június 27-én tartják Bécsben.

A csoportkörös csapatok:
Aalborg HB (dán), Barcelona (spanyol), Paris Saint-Germain (francia), SC Magdeburg (német), Füchse Berlin (német), Telekom Veszprém, Kolstad HB (norvég), Orlen Wisla Plock (lengyel), Sporting CP (portugál)

A szabadkártyát kért csapatok:
PPD Zagreb (horvát), Fredericia HK (dán), Bidasoa Irun (spanyol), HBC Nantes (francia), OTP Bank-Pick Szeged, Eurofarm Peliszter (északmacedón), Elverum HB (norvég), Industria Kielce (lengyel), FC Porto (portugál), Dinamo Bucuresti (román), Kadetten Schaffhausen (svájci), Tatran Presov (szlovák)

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb