Közélet

Elindult a munka: megkezdték a Vedres és a Csanádi utca felújítását, az is kiderült, mikorra lesz kész

Az önkormányzat 231 millió forintnyi saját forrásból új burkolatot készíttet a Csanádi és a Vedres utcában, tudatta közösségi oldalán Mihálik Edvin, önkormányzati képviselő, zöld város programért felelős tanácsnok pénteken.

Mint írta, a Szegedi Vízmű Zrt. 104 millió forint önkormányzati forrásból cseréli a Csanádi utcában és a Vedres utcában az ivóvíz-vezetékeket, a munka egy része már kész van, egy része még hátra van, ezzel egy időben megindult a Vedres utca felújítása a parkoló sávok és a szegélyek bontásával.

10 EZER NÉGYZETMÉTERNYI FELÜLET ÚJUL MEG

A beruházás során új burkolatot készíttetnek a Csanádi és a Vedres utcában. A Csanádi utcát a Gyermekkórháztól a Vedres utcáig és a Vedres utcát pedig a Herke utca és a Székely sor között összesen 10 ezer négyzetméternyi felületen újítják meg.

A képviselő hozzátette, a kivitelező Norbo Ép cseréli az aszfalt kopórétegét, akadálymentes járdacsatlakozásokat épít és taktilis jeleket alakít ki a gyalogosok részére. Cserélik a szegélyeket és szintbe állítják a víznyelőket, aknafedlapokat.

A tájékoztatás szerint a munkálatok nyár végére fejeződnek be.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás és fotók: Mihálik Edvin FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb