Szegedi Arcok

Madagaszkár, szegedi módra: egy hét alatt két állat is kilógott a Vadasparkból

Egy hét alatt két állat is kilógott a Szegedi Vadasparkból. A hét elején egy kék ara papagáj szórakoztatta jelenlétével a szegedieket, csütörtökön pedig egy prérikutya szökött meg a Vadaspark területéről.

Veprik Róberttől, az intézmény igazgatójától megtudtuk, hogy a kis prérikutya bizony dolgozott bőszen, és kiásta magát a Vadasparkból. Csütörtökön az egyik utcán kapták lencsevégre a kis szökevényt, amint nézelődött Szegeden. Az igazgató szerint gyorsan sikerült hazaparancsolni az állatot.

EGY ARA PAPAGÁJ IS MEGLÓGOTT A HÉTEN

A prérikutya mellett a hét elején egy ara papagáj is megszökött a Szegedi Vadasparkból. Veprik Róbert szerkesztőségünknek azt mondta, hogy egy fiatal példány szökött meg, ez volt az leső repülése, így a gondozóját is igencsak meglepte, nem számított rá, hogy meglép a madár. Az igazgató szerint a gondozó hibázott, amikor nyitva hagyta a kalitkáját, de tudták, hogy nem menne messzire, és hamarosan vissza is jönne. Természetesen őt is befogták, így most teljes az állat létszám a Vadasparkban.

Nem is olyan rég írtunk a Szegedi Vadasparkról, ugyanis a látogatók szeme láttára jött világra egy észak-kínai leopárdkölyök. A hónap elején be is mutatták a kis Poldit:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb