Közélet

Újraszámolták a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatait, mutatjuk, ki nyerhetett

Pénteken délután befejeződött a Nemzeti Választási Irodában a főpolgármester-választáson leadott érvénytelen szavazatok újraszámlálása. Az Index most úgy értesült, hogy nagyon kis különbséggel ugyan, de továbbra is Karácsony Gergely nyert a választáson.

Az Index információi szerint a mai újraszámlálásnál több mint 500 olyan szavazatot találtak, amelyet eredetileg érvénytelennek nyilvánítottak, de valójában érvényesek voltak. E voksok nagy többsége Vitézy Dávid szavazatszámát bővítette, de kisebb arányban voltak olyanok is, amelyeket Karácsony Gergelyre adtak le. Ennek következtében csökkent a különbség a jelöltek közt, de végül kis különbséggel, mindössze 54 szavazattal Karácsony Gergely nyert.

17 ÓRAKOR TARTANAK ÜLÉST

A szavazatszámlálók munkája után Nagy Attila, az NVI elnöke az újságírók jelenlétében személyesen nézte át a mégis érvényesnek minősített szavazólapokat, majd közölte, hogy a folytatás a Nemzeti Választási Bizottság 17 órakor kezdődő ülésén várható.

A vasárnapi választás egyébként minden idők egyik legkiélezettebb főpolgármester-jelölti versenyét hozta. Karácsony Gergely mindössze 324 szavazattal győzte le Vitézy Dávidot.

  • Karácsony Gergely – 47,53 százalék (371 466 szavazat)
  • Vitézy Dávid – 47,49 százalék (371 142 szavazat)
  • Grundtner András – 4,98 százalék (38 942 szavazat)

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb