Sport

Éremeső a Maty-éren! Kopasz Bálint ezüstöt, a Gazsó Alida Dóra-Csipes Tamara duó pedig bronzérmet szerzett

Két arany, egy ezüst és egy bronz volt a szombat délutáni magyar mérleg a szegedi gyorsasági, para kajak-kenu és SUP Európa-bajnokságon. Nagyon úgy fest, hogy az éremeső vasárnap sem állt meg, hiszen a szegedi születésű Kopasz Bálint ezüstérmet szerzett a kajak egyesek 1000 méteres versenyében, a Gazsó Alida Dóra-Csipes Tamara duó pedig bronzérmes lett a kajak kettesek 500 méteres versenyében.

Hatalmasat hajráztak a magyar versenyzők ma a Maty-éren! A szegediek számára sem ismeretlen Kopasz Bálint ezüstérmet zsebelhetett be, ő a kajak egyesek 1000 méteres versenyében szállt vízre. A férfiak mellett a nőknél is érem született, a Gazsó Alida Dóra-Csipes Tamara duó a kajak kettesek 500 méteres versenyében lett bronzérmes.

MEGLEPTE KOPASZT A FEHÉROROSZ VETÉLYTÁRS

A zárónapi program első felében öt olimpiai szám döntőjét rendezték, rendezik a Maty-éren, mindegyiknek van hazai résztvevője. Az olimpiai bajnok Kopaszt a táv végén meglepte a fehérorosz Aleh Jurenyija, míg a női páros a világbajnok dánok, valamint a lengyelek mögött lett harmadik. Az Adolf Balázs, Hajdu Jonatán kenupáros két századmásodperccel leszorulva a dobogóról a negyedik helyen végzett 500 méteren.

VAN MÉG SZEGEDI VERSENYZŐ, AKIÉRT SZORÍTHATUNK

Ma egyébként véget ér a szegedi gyorsasági, para kajak-kenu és SUP Európa-bajnokság. Az Eb utolsó napján öt MVM Szeged VE versenyző száll vízre. Mind a három parasportolónk döntőzik, Suba Róbert számára paralimpiai válogató is finálé, Juhász Tamással küzdenek meg egymással a párizsi részvételért. Varga Katalin és Boldizsár Dalma is ugyanabban a versenyszámban indul 11:52-kor. A nap utolsó olimpiai számos döntőjében pedig ott lesz a férfi kajak négyes, amely szintén azért küzd, hogy bebizonyítsa, ott a helye Párizsban – írja a Szegedi Vízisport Egyesület.

Forrás: MTI


Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb