Mindenmás

Napi pakk: napsütés, 31 fok, startoló rendőrségi razzia az utakon, forgalomterelés és pótlóbuszok a Kálvária sugárúton

Itt az új hét, Szeged! Mozgalmas ígérkezik már a hétfő is a városban: amellett, hogy tikkasztó hőség vár bennünket, még rendőrségi razzia is lesz. Sőt, a Kálvária sugárúton is lesz némi fennakadás, hiszen forgalomterelésbe futhatsz bele, egy kis részen pedig a villamosok helyett pedig pótlóbuszok járnak majd Szegeden. Minden fontos infót összekaptunk nektek, itt a friss és ropogós napi pakk hétfőre!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS A SZABADSÁG-SZOBOR

Nagyon boldog névnapot nektek: Laura, Alida, Adolf, Alina, Alinka, Teofil, Teréz és Terézia! Érdekességek:

  • 139 éve érkezett meg New Yorkba a Szabadság-szobor,
  • 97 éve ezen a napon született Sütő András, Herder- és Kossuth-díjas erdélyi magyar író (Anyám könnyű álmot ígér),
  • 66 éve Méhes Marietta énekesnő, színésznő (Trabant zenekar, Eszkimó asszony fázik),
  • 61 éve pedig Greg Kinnear amerikai színész (Lesz ez még így se!, You’ve Got Mail – A szerelem hálójában).

NAPSÜTÉS ÉS 30 FOK SZEGEDEN

Hétfőn sok napsütésre, az ország legnagyobb részén száraz időre készülhetünk, egy-egy gyenge zápor, esetleg zivatar csak elvétve fordulhat elő. Reggelre helyenként pára, köd képződhet. Általában gyenge, mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb hőmérséklet 26 és 32 fok között alakul majd Szegeden.

PÓTLÓBUSZ A SZEGED-BÉKÉSCSABA VONALON

Június 17-én 5 órától június 21-én 17 óráig folyamatos, teljes útzár mellett felújítják Orosházán a Szeged–Békéscsaba vasútvonal és a 474-es számú főút keresztezésében lévő átjárót. Az elhasználódott gumielemeket kicserélik, kijavítják a vasúti pálya hibáit a zökkenőmentesebb és csendesebb átkelés érdekében. A MÁV bejegyzése szerint a munkálatok miatt hétfőn pótlóbuszozni is kell annak, aki Szegedről szeretne eljutni Békéscsabára, vagy fordítva.

INDUL A RENDŐRSÉGI RAZZIA

Országos ellenőrzésbe kezd a rendőrség az utakon, az egyenruhások a járművezetőkre fókuszálnak majd 2024. június 17. és 23. között – közölte csütörtökön az ORFK Kommunikációs Szolgálata.

VÁGÁNYZÁR ÉS LEZÁRÁS A KÁLVÁRIA SUGÁRÚTON

Vízbekötés létesítési munka miatt átmeneti lezárás és forgalomterelés lesz a Kálvária sugárúton – közölte a Szegedi Vízmű a közösségi oldalán. A munkálatok miatt a közösségi közlekedésben is lesznek fennakadások, vágányzár lesz a 3 és a 3F-es villamosvonalon.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb