Mindenmás

Megáll az ész: szakorvos-jelöltként dolgozott a nő Csongrád-Csanádban, aki volt férje új kapcsolatának egészségügyi adatait nézegette jogtalanul, vádemelés lett a vége

Vádat emelt a Szegedi Járási Ügyészség azzal a nővel szemben, aki szakorvos-jelöltként a volt férje új kapcsolatának adataiba nézett be, jogtalanul, és többszáz alkalommal.

Az ügyészség a keddi közleményben kiemelte, hogy a vádirat szerint a megyebeli kisvárosban szakorvos-jelöltként dolgozó nő 2019. február és október között mintegy 200 alkalommal nézett bele jogosultsági kereteit túllépve a betegellátással összefüggő informatikai rendszerbe.

NEM AZ Ő BETEGE VOLT, MÉGIS KUKKOLTA AZ ADATOKAT

Mint kiderült, a vádlottnak a sértett nem volt betege és az orvosi feladatainak ellátása sem indokolta a betekintést, amellett, hogy a sértett sem tudott erről vagy egyezett ebbe bele. Az ügyészség a vádlottat információs rendszer vagy adat megsértésének vétségével vádolja. A bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb