Mindenmás

Valami baj van a Holt-Marossal – benzin, vagy olaj kerülhetett bele? (frissítve)

“Benzint/olajat öntöttek Újszegeden a Holt-Marosba??? Ma reggel (06.18.) készítettem a képeket” – írta egy tag a Szeged 365 társalgó csoportunkba, három fotót is mellékelve, amelyeken jól látszódik, hogy tényleg olyan, mintha valami szennyező anyag került volna a vízbe, ami egy részen teljesen beborította a felszínt.

Azt egyelőre nem tudni, hogy hogyan kerülhetett az anyag a vízbe, valamint, hogy milyen hatása van az élővilágra, azonban érdeklődtünk az illetékeseknél, amint választ kapunk, frissítjük cikkünket!

FRISSÍTVE: NEM ÖNTÖTT SENKI BENZINT VAGY OLAJAT A VÍZBE

Cikkünk megjelenése után a Szegedi Vízmű azt írta szerkesztőségünknek, hogy hozzájuk ezzel kapcsolatos bejelentés eddig még nem érkezett, “de mint a Holt-Maros üzemeltetője, megkezdtük az eset kivizsgálását, a Holt-Maros több pontján is akkreditált vízmintát vettünk” – emelték ki, majd hozzátették, hogy a fent is leírt jelenséget – a vízfelszín „olajosságát” – kékalga okozza. További részletek:

Tavaly épp olvasónk hívta fel a figyelmünket, hogy brutálisan elszaporodott a vízitök a Holt-Maroson, egyelőre azonban sem pénzügyi forrás, sem kellő munkaerő nincs a megtisztításához:

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb