Szegedi ArcokVideo365

Fejedelmi rózsa a szegedi bajnoknak: ennél jobban passzoló virágot nem is kaphatott volna Nagy Péter, így fogadta örökbe a Füvészkert egyik kincsét a Legszegedibb Sportoló

Nem is indulhatna tökéletesebben a szegedi nyár az SZTE Füvészkert Levendula- és Rózsa Napja nélkül. Ennek örömére idén folytattuk tavaly megkezdett szép hagyományunkat, miszerint a Legszegedibb Szegediek nyertesei az eseményen örökbe fogadják a Kert csodálatos és pompázatos rózsagyűjteményének egy-egy darabját. Az ünnepi pillanatokban ott volt velünk Nagy Péter, súlyemelő, a 2023-as év Legszegedibb Sportolója, aki a Golden Celebration névre hallgató rózsát kapta Németh Anikótól, a Füvészkert igazgatónőjétől.

EGY-EGY NÉVRE SZÓLÓ RÓZSA MINDEN LEGSZEGEDIBB SZEGEDINEK

“Mivel van egy csodálatos rózsakertünk, úgy gondoltuk, hogy valamennyi Legszegedibb Szegedihez passzol egy különleges rózsafajta. Már tavaly is választottunk az akkori győztesek számára egy-egy hozzájuk illő rózsafajtát, és ez így történt idén is. Szeretnénk azt is, akik most örökbe fogadtak nálunk, azok évről-évre visszatérjenek, megnézhessék, hogyan fejlődnek ezek a rózsatövek, s akár a családjukat, barátaikat is elhozzák, hogy együtt örüljenek annak, hogy nekik bizony van itt egy saját, névre szóló rózsájuk. Ugyanakkor szeretnénk a tiszteletünket is kifejezni feléjük, hiszen nem véletlenül választották meg őket Szeged lakosai” – mondta el Németh Anikó.

STÍLSZERŰEN A GOLDEN CELEBRATION LETT NAGY PÉTER SZEMÉLYRE SZÓLÓ RÓZSÁJA

Mi mást is kaphatott volna Nagy Péter, tizenkilencszeres magyar bajnok, olimpikon, Eb- bronzérmes szegedi súlyemelőnk, mint a Golden Celebration névre hallgató pompázatos rózsát. A Golden Celebration rózsát David Austin nemesítette, és David és Pat Austin aranylakodalmának tiszteletére nevezte el. Ez az egyik legnagyobb virágú aranysárga David Austin angol rózsa, ami igazi ünnepi légkört teremt.

AMIÓTA CSALÁDOT ALAPÍTOTT, EGYRE TÖBB VIRÁG POMPÁZIK NAGY PETI OTTHONÁBAN

Mint Nagy Peti elmondta, eddig a versenyzés és a vele járó utazás miatt nem maradt sok ideje arra, hogy virágokat gondozzon, most viszont, hogy már családot alapított, főként felesége gondos kezeinek köszönhetően, egyre inkább sokasodnak a növények az otthonában. A szegedi bajnok abba is beavatott bennünket, mindenképp látogatni fogja rózsáját, a nyáron például biztosan visszatér a Füvészkerte családjával.

ÍGY FOGADTA ÖRÖKBE RÓZSÁJÁT ROKSZIN RICHÁRD, A LEGSZEGEDIBB GYÓGYÍTÓ

Az ünnepi pillanatokban ott volt velünk Dr. Rokszin Richárd transzplantációs sebész, a 2023-as év Legszegedibb Gyógyítója, aki a Turmalin névre hallgató rózsát kapta Németh Anikótól, a Füvészkert igazgatónőjétől.

Operatőr: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb