Szegedi ArcokVideo365

“Nincs olyan ember, aki ne szeretné a virágokat” – így fogadta örökbe Rokszin Richárd, a Legszegedibb Gyógyító, személyre szóló rózsáját a Füvészkertben

Mint ahogy arról beszámoltunk nektek, a hétvégén a Szegedi Füvészkert Levendula- és Rózsa Napjának keretében folytattuk tavaly megkezdett szép hagyományunkat, miszerint a Legszegedibb Szegediek nyertesei örökbe fogadják a Kert csodálatos és pompázatos rózsagyűjteményének egy-egy darabját. Az ünnepi pillanatokban ott volt velünk Dr. Rokszin Richárd transzplantációs sebész, a 2023-as év Legszegedibb Gyógyítója, aki a Turmalin névre hallgató rózsát kapta Németh Anikótól, a Füvészkert igazgatónőjétől.

EGY-EGY NÉVRE SZÓLÓ RÓZSA MINDEN LEGSZEGEDIBB SZEGEDINEK

“Mivel van egy csodálatos rózsakertünk, úgy gondoltuk, hogy valamennyi Legszegedibb Szegedihez passzol egy különleges rózsafajta. Már tavaly is választottunk az akkori győztesek számára egy-egy hozzájuk illő rózsafajtát, és ez így történt idén is. Szeretnénk azt is, akik most örökbe fogadtak nálunk, azok évről-évre visszatérjenek, megnézhessék, hogyan fejlődnek ezek a rózsatövek, s akár a családjukat, barátaikat is elhozzák, hogy együtt örüljenek annak, hogy nekik bizony van itt egy saját, névre szóló rózsájuk. Ugyanakkor szeretnénk a tiszteletünket is kifejezni feléjük, hiszen nem véletlenül választották meg őket Szeged lakosai” – mondta el Németh Anikó.

A TURMALINRÓL, A SOKSZÍNŰ FÉLDRÁGAKŐKÉNT IS ISMERT ÁSVÁNYRÓL KAPTA A RÓZSA A NEVÉT

Mint Németh Anikó elárulta nekünk, Rokszin Richárd a féldrágakőként is ismert Turmalin névre hallgató rózsát kapta. A Turmalin különlegessége, hogy képes megváltoztatni a színét. Mint a Legszegedibb Gyógyító elmondta, úgy érzi, tökéletesen illik személyiségéhez ez a rózsafajta, hiszen kapcsolatait is igyekszik mindig sokszínűvé tenni. Elmondta, korábban volt három gyönyörű vörös rózsatő korábbi otthonában, most viszont jellemzően orchidea tündöklik a család kertjében.

“NINCS OLYAN EMBER, AKI NE SZERETNÉ A VIRÁGOKAT”

“Szeretjük a virágokat, szerintem nincs olyan ember, aki ne szeretné őket. Nagyon szeretem az illatos virágokat, ezért sokszor választom őket a szobákba, a lakás különböző pontjaiba, mert annyira jó, amikor az intenzív illatuk átjár mindent” – mondta el Rokszin Richárd. Hozzátette, biztosan látogatni fogja családjával frissen kapott rózsáját, évente egyszer legalább el fognak látogatni megcsodálni a Füvészkertbe.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Operatőr: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb