Mindenmás

47 határsértőt, köztük 12 gyereket zsúfoltak egy furgon rakterébe, Ásotthalomnál kapcsolták le a csempészjárműt, vádemelés lett a vége

Vádat emeltek három embercsempésszel szemben, akik tavaly nyáron 47 határsértőt zsúfoltak egy furgon rakterébe – emelte ki csütörtökön a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője.

Saághy Flóra közölte, a vád szerint az elkövetők megbízójuk utasítására tavaly augusztus 17-én éjjel a szerb-magyar határtérségbe hajtottak, ahol furgonjuk rakterébe felvettek a társaik által a zöldhatáron átkísért külföldieket, köztük 12 gyereket.

BEKÁBSZIZVA HAJTOTT A SOFŐR

A rendőrök a járművet Ásotthalom közelében állították meg. A járműben kábítószerre, speedet és kristályt tartalmazó porra is bukkantak. Kiderült, a sofőr korábban fogyasztott is a kábítószerből, így vele szemben nemcsak minősített embercsempészés, hanem bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt is vádat emeltek – tudatta az ügyész.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb