Közélet

Balhé: Magyar Péter dulakodásba keveredett egy szórakozóhelyen, garázdaság gyanúja miatt nyomoz a rendőrség

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke péntek hajnalban dulakodásba keveredett egy szórakozóhelyen. A rendőrség eljárást indított, és az Indexnek két szemtanú is elmondta, hogy mi történt. Magyar Péter végül a Facebookon reagált a történtekre, a BRFK sajtóosztálya pedig azt írta, garázdaság gyanúja miatt nyomoznak.

A lap szerint Magyar Péter péntek hajnalban egy népszerű belvárosi szórakozóhelyen mulatott. Ez a buli azonban nem ért jó véget, szemtanúk szerint ugyanis a Tisza Párt alelnöke egy balhéba keveredett. 

AZ EGYIK SZEMTANÚ BESZÁMOLT A TÖRTÉNTEKRŐL

Az Indexnek az egyik szemtanú elmondta, hogy társaságával hajnali 2 óra körül értek a szórakozóhelyre, akkor Magyar Péter már ott volt. Azt nem látta, hogy a dulakodás miként kezdődött, csak akkor figyelt fel a történtekre, amikor két biztonsági őr kikísérte Magyar Pétert a szórakozóhelyről hajnali négy körül. A lap információi szerint a dulakodás oka az volt, hogy Magyar Péter elvette és eldobta az egyik őt videózó vendég telefonját. Emiatt a férfi feljelentést tett. Az Index egy videót is közzétett:

MAGYRA PÉTER IS MEGSZÓLALT, SZERINTE AZ ESTÉT EGY FIZETETT PROVOKÁTOR TETTE TÖNKRE

A Tisza Párt alelnöke fél kettő körül egy hosszú posztot tett közzé a történtekkel kapcsolatban, amelyben azt írja, hogy “csütörtök este több tucat fiatal társaságában jó hangulatú buliban táncoltunk a belvárosban, amíg egy fideszes, fizetett provokátor tönkre nem tette az esténket. Ez a férfi már a korábbi estéken is követett minket. Egy célja volt, hogy csapdába csaljon. Külön hangsúlyozta, hogy ő lesz az, aki engem tönkre fog tenni. Nem tudom, mi az oka annak, hogy Magyarországon irritál valakiket, hogy több tucat fiatallal együtt táncolunk és szelfizünk. A fiatalok a pultnál sorban rendelték az italokat, engem is meghívtak néhányra. Aztán váratlan dolog történt” – írta bejegyzésében.

Magyar Péter úgy folytatta, hogy a provokátor először a pult mellett állt, onnan kamerázott. „Aztán közelebb jött, a fiatalok arcába kamerázott, vállalhatatlan trágárságokat kiabált felém, mindent elkövetett, hogy balhé legyen. Sajnos sikerrel járt” – tette hozzá.

HIÁBA KÉRTÉK, HOGY HAGYJA ABBA

„Hiába kértük, hogy hagyja abba, és a telefonjából törölje azokat a felvételeket, amiknek az elkészítéséhez sok fiatal nem járult hozzá, vagy legalább hagyja abba a filmezést. Miután a családomat és a gyerekeimet is a szájára vette, kikaptam a kezéből a telefont, aminek fizikai fenyegetés lett a következménye. Lökdösni kezdett, fizikailag fenyegetett engem és a velem szórakozókat” – fogalmazott. Magyar Péter azt írta, ezután a férfi több mint 30 percig követte őt az utcán, és elmondása szerint „fiatal egyetemisták segítettek megakadályozni, hogy nagyobb baj történjen. Amit a kormánypropaganda állít az esetről, abból egy szó sem igaz, sem zaklatás, sem hasonlók nem történtek. Az egész esetről rendelkezésünkre állnak a videófelvételek. Minden olyan sajtóorgánummal szemben eljárást indítunk, amelyek a tényeket szándékosan elferdítik” – magyarázta.

Hozzátette, hogy az elmúlt hónapokban „nem csak a barátaimmal, a szeretteimmel, a volt feleségemmel, de a gyerekeimmel való kapcsolatomat is igyekezett tönkretenni a propaganda és a provokátorok hada”. „Lelkileg borzasztó megterhelő heteken vagyok túl. Ember vagyok, hibáztam. Mindenkitől elnézést kérek, akit a történtekkel megbántottam” – zárta bejegyzését Magyar Péter.

ELJÁRÁS INDULT

Az Index megkereste a BRFK-t is az esettel kapcsolatban, akik azt írták, hogy: „A Budapesti Rendőr-főkapitányságra 2024. június 21-én 4 óra 30 perc körül érkezett bejelentés kapcsán garázdaság és rongálás gyanúja merült fel, az ügyben az V. Kerületi Rendőrkapitányság rendelt el nyomozást. A szükséges eljárási cselekmények folyamatban vannak, bővebb tájékoztatást a későbbiekben tudunk adni.”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb