Szegedi Arcok

Több mint ezer gyereknek gyűjt tanszert a Magyar Református Szeretetszolgálat, Szegeden is várják az adományokat

A nyári szünet első napján indítja országos tanszergyűjtését a Magyar Református Szeretetszolgálat, hogy megkönnyítse 1358 hátrányos helyzetű gyermek tanévkezdését. Tájékoztatásuk szerint tárgyi adományként augusztus 10-ig fogadnak új vagy használt, de jó állapotú iskolatáskákat és tolltartókat, valamint újonnan megvásárolt iskolaszereket – füzeteket, írószereket, körzőt, vonalzót, vízfestéket, temperát, ecsetet – az alapítvány országos irodáiban, többek között Szegeden is.

MÁR TÖBB, MINT EGY ÉVTIZEDE MINDEN NYÁRON MEGHIRDETIK AZ ADOMÁNYGYŰJTÉST

A szeretetszolgálat az MTI-hez pénteken elküldött közleményében azt írta, több mint egy évtizede minden nyáron meghirdetik tanszergyűjtő akciójukat, mert tapasztalatuk szerint nagyon sok kisdiák hátránnyal indul tanévkezdéskor, mivel szüleik, nehéz helyzetük miatt, nem tudják beszerezni a szükséges tanszereket. Ez gondot jelent nekik a tanulásban, az iskolai feladataik elvégzésében és a beilleszkedésben is. Hozzátették: a probléma még inkább jelen van a többgyermekes vagy egyszülős családokban, így ezek a diákok még inkább kitettek az iskolai lemorzsolódás veszélyének, ami későbbi életüket is befolyásolja.

NEHÉZ HELYZETBEN LÉVŐ GYERMEKEKET TÁMOGATNAK

A Radírozzuk ki a különbségeket! elnevezésű gyűjtés célja, hogy Kárpát-medence-szerte legalább 1358 nehéz helyzetben élő diákot segíthessenek tárgyi adományokkal a tanévkezdést megelőző napokban. A támogatottak között mélyszegénységben élő gyermekek, nevelőszülőknél nevelkedő diákok, valamint a háború elől elmenekült és határon túli gyermekek is szerepelnek.

ÚJ, VAGY HASZNÁLT, DE JÓ ÁLLAPOTÚ TANSZEREKET VÁRNAK

Tárgyi adományként augusztus 10-ig fogadnak új vagy használt, de jó állapotú iskolatáskákat és tolltartókat, valamint újonnan megvásárolt iskolaszereket – füzeteket, írószereket, körzőt, vonalzót, vízfestéket, temperát, ecsetet – az alapítvány országos irodáiban Budapesten, Debrecenben, Ózdon, Alsóörsön és Szegeden. Augusztus második hétvégéjén több nagyvárosban is áruházi gyűjtéseken lehet támogatni a kezdeményezést, ennek pontos helyszínei megtalálhatóak a szeretetszolgálat honlapján.

A GYEREKEK MÉG AZ ISKOLAKEZDÉS ELŐTT MEGKAPJÁK AZ ADOMÁNYOKAT

A tanszergyűjtés pénzügyi felajánlással is támogatható egészen a nyári szünet végéig, a befolyt összegből a szeretetszolgálat munkatársai vásárolják meg a diákoknak a szükséges termékeket. Az adománygyűjtés támogatható a 1358-as adományvonal hívásával vagy az “ADOMANY” szó sms-ben elküldésével. A Magyar Református Szeretetszolgálat még az iskolakezdést megelőzően eljuttatja adományait a támogatásra szoruló gyermekeknek – írták.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb