Közélet

Várkonyi Andrea adta át a Szegedi Gregor József Általános Iskola új digitális tantermét

Digitális tantermet kapott a Mészáros Csoport által létrehozott High Tech Suli (HTS) programnak köszönhetően a Szegedi Gregor József Általános Iskola – közölte a csoport kommunikációs igazgatósága pénteken az MTI-vel. Az új digitális tantermet a szegedi születésű Várkonyi Andrea, az Alapítvány az Innovatív Oktatásért kuratóriumi elnöke adta át.

127 ISKOLAI ALAPÍTVÁNY PÁLYÁZOTT

Mint írták, idén 127 iskolai alapítvány pályázott az év elején meghirdetett 240 millió forint összértékű támogatásra. A hat nyertes az intézményenkénti több mint 40 millió forintból egy-egy modern, 21. századi digitális tantermet alakíthat ki, valamint olyan, komplex pedagógiai-módszertani fejlesztést, tanártovábbképzést is megvalósíthat, amely felkészíti a pedagógusokat az új, innovatív tanulásszervezési megoldások, alkotópedagógiai eszközök és tananyagok használatára.

ÖT HELYETT HAT NYERTEST VÁLASZTOTTAK

A közleményben idézték Várkonyi Andreát, az Alapítvány az Innovatív Oktatásért kuratóriumi elnökét, aki a tanterem átadásán elmondta: idén az ötödik pályázati kiírásban rekordszámú jelentkezés érkezett, ezért kivételesen öt helyett hat nyertest választottak ki. “Az elmúlt 4 évben nagyjából 1,5 milliárd forint értékben tudtuk támogatni az iskolákat, a cél pedig ahogy eddig is, most is az, hogy olyan intézményeknek segítsünk, amelyek a legnagyobbra tudják nyitni a High-Tech Suli kapuját. A HTS termek hatása messze túlmutat a tanórákon, ezt az is mutatja, hogy a HTS iskolák a tantermekben immár évek óta nyári táborokat is szerveznek”, amelyeket az alapítvány szintén támogat, hogy a rászoruló, vagy kevésbé jómódú tanulók is részt vehessenek benne – közölte.

FOLYTATÓDNAK A FEJLESZTÉSEK

Az év további részében hasonló fejlesztés történik majd a Cecei Általános Iskolában, a Csopaki Református Általános Iskolában, a Herceghalmi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában, valamint a Monori Jászai Mari Általános Iskolában, így már 40 High-Tech Suli tanterem lesz Magyarországon, illetve a határon túli magyar iskolákban.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb