Mindenmás

Hello Darkness, my old Friend: jégeső, áramszünet, non-stop vonuló szegedi tűzoltók – ítéletidő csapott le a Napfény Városára (frissítve)

…bár az utóbbi jelző cikkünk megírásának perceiben alaposan értelmét vesztette. Folyamatosan érkeznek a tudósítások a Szeged365 Family tagjaitól, a viharos szél mellett több helyen jégeső is lecsapott. A Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Szolgálat narancs riasztást adott ki, a tűzoltók folyamatosan vonulnak.

DESZKEN ÉS KÜBEKHÁZÁN JÉG IS ESETT, SZEGEDEN “CSAK” A SZÉL ÉS AZ ESŐ TOMBOL, DE NAGYON

“Fél 9-től dörög, villámlik Dorozsmán egyfolytában. Most 9 előtt 5 perccel végre elkezdett esni. Szerencsére jég nincs, de az eső már nagyon kellett. És a levegő is végre frissült!”

– írta Ilona Szegedről, közben Deszkről és Kübekházáról is azt írtátok, hogy jégeső is érkezett, kiegészítve egy meglepetés áramszünettel.

“Kübekházán hatalmas eső van, nagy szemű jéggel. Nincs áram ebben a pillanatban” – kommentelte a Szeged365 Facebook oldalon Szilvia, Ágnes pedig hozzátette, hogy Deszken már csillapodik az égi őrület, azonban a jégeső és az orkán erejű szél mellé egy áramszünetet is kaptak. Közben többen írtátok, hogy Klebelsberg-telepen, Móravároson és Alsóvároson is gond van a közvilágítással, több utca is sötétbe borult.

Délután 1 környékén narancs és citromsárga riasztást adtak ki a megyénkre, a szélsőséges időjárási viszonyok miatt. Akkor azt írták, hogy a hőséget heves zivatarok és jégesők szakíthatják meg. Nos, úgy néz ki, ezúttal bejött a prognózis.

A LEGMAGASABB FIGYELMEZETETÉST ADTÁK KI SZEGED TÉRSÉGÉRE

Az Európai Viharjelző Szolgálat (ESTOFEX) Nyugat-Románia, Észak-Szerbia mellett

Magyarország délkeleti területeire is a legmagasabb, 3-as fokozatú figyelmeztetést adta ki.

A legerősebb szupercellákat itt erősen viharos, orkán erejű szélrohamok, és akár 10 centit megközelítő jégeső is kísérheti – tette hozzá az Időkép.

A HungaroMet 11 vármegyére adott ki másodfokú figyelmeztetést a heves zivatarok miatt, de az időjárási helyzetre való tekintettel akár a harmadfokú, piros zivatarriasztást is elrendelhetik.

Szépen kérünk minden Szeged365 olvasót, hogy vegye komolyan a figyelmeztetéseket, riasztásokat, és – ha tehetitek – maradjatok otthon!

FRISSÍTVE (21:55): ÁLLNAK A 8-AS TROLIK

Alaposan feladta a leckét az extrém időjárás, mint az SZKT-tól megtudtuk, szombat este fél 10 környékén leszakadt egy nagyobb faág, vele együtt pedig a felsővezeték a Tisza Lajos körút és a Honvéd tér kereszteződésében. A slamasztika a 8-as és 10-es trolibuszvonalat érinti, cikkünk megírásának perceiben a Makkosház végállomás – Víztorony tér – Kálvin tér között visszafordítják a forgalmat. 

Mivel az út járhatatlan a Kálvin térnél, a trolibuszok nem közlekednek tovább, az önjáró trolik és autóbuszok csakis a Dugonics térig tudnak eljutni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb