Sport

Tarolnak a szegediek az egymillió dolláros Hell Boxing Kings-en: Gémes Levente és Bernáth István is behúzta a meccsét

Mindkét szegedi ökölvívó kezét magasba emelték az egymillió dollár összdíjazású nemzetközi bokszverseny, a HELL Boxing Kings selejtezőin szombat délután. A miskolci DVTK Arénában megtartott eseményen a Szeged Box Club színeiben a közönségkedvenc Gémes Levente, míg a Sárközi MMA Team – Szegedi Küzdősport Klub képviseletében Bernáth István lépett szorítóba, az előbbi a görög Thodoris Ritzakis-t, az utóbbi pedig a horvát Marin Mindocjevic-et győzte le.

Kedd óta tíz ország legjobb bokszolói csapnak össze a DVTK Arénában, ahol Kovács „Koko” István, Erdei „Madár” Zsolt és Kótai Mihály mellett a fent említett két szegedi küzdősport-istálló versenyzői is megméretik magukat. A HELL Boxing Kings nagykövete Roy Jones Jr. korábbi profi ökölvívó, akinek menedzsere világszínvonalúnak nevezte a körülményeket, miután az első nap végén kilépett a DVTK Arénából. 

Mint Gál László, Gémes Levente edzője közösségi média oldalán közölte, a szegedi klasszis továbbjutott a legjobb nyolc közé, miután legyőzte Thodoris Ritzakis-t. Sárközi Róbert tanítványa, Bernáth István szintén sikerrel vette az akadályt, a pár hónapja még az ikonikus Tyson Fury – Francis NGannou gálán is meccselő nehézsúlyú a horvát Marin Mindocjevic-et búcsúztatta az egymillió dolláros fődíjjal kecsegtető Hell Boxing Kings-en. A két szegedi legközelebb novemberben lép szorítóba.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb