Mindenmás

Napi pakk: 34 fok, zivatarok, Múzeumok Éjszakája, és a Vízi Színház is vár ma rád Szegeden

Több fronton is izgalmas napnak nézünk elébe, hiszen az időjárás is tartogat meglepetéseket, és jön a Múzeumok Éjszakája is Szegeden! Végre vége lesz a kibírhatatlan kánikulának, azonban záporokra, zivatarokra számítani lehet. Programokból sem lesz hiány, hiszen a Múzeumok Éjszakáján nagy dobásra készül a Móra Ferenc Múzeum, és izgalmas előadással vár a Vízi Színház is a városban, ma a Mátyás mesék lesznek a kínálatban! Mutatjuk, mi a mai repertoár, itt a napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS CSERHÁTI ZSUZSA

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Paulina, Ákos, Kriszta, Krisztina és Tamás nevű olvasónknak! Érdekességek:

  • 111 éve született Weöres Sándor költő, író,
  • 76 éve Cserháti Zsuzsa énekesnő (Különös szilveszter, Hamu és gyémánt), aki 2003-ban hunyt el,
  • 75 éve pedig Meryl Streep Oscar díjas amerikai színésznő (Az órák, Mamma Mia).

HIDEGFRONT HOZ FELFRISSÜLÉST

Szombaton egy hidegfront érkezik élénk, erős északi-északnyugati széllel. Szegedre az előrejelzések szerint csak késő délután érkezhet meg a felfrissülés. Erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és több tájegységünkön is kialakulhatnak záporok, zivatarok, keleten, délkeleten hevesebb viharok is lehetnek. Hajnalban 17-25, napközben 27-37 fok valószínű.

JÖN A MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA

Rengeteg programot szerveznek ma Szeged szerte! Újra kitárja kapuit a Szegedi Vízi Színház, de végre megnyílik a Munkácsy-kiállítás is, hiszen jön a Múzeumok Éjszakája! Események és időpontok a Kikapcs cikkünkben:

MUNKA A KOSSUTH LAJOS SUGÁRÚTON

Burkolatjavítási munkálatokat fog végezni 2024. június 22-től augusztus 30-ig a Szegedi Közlekedési Társaság a Kossuth Lajos sugárúti villamospályán. A munkálatok miatt számos változás lesz, többek között a 7F, 64, 67, 67Y, 71, 72, 72A, 75, 78, 78A és 79H járat a Párizsi krt. és a Vásárhelyi Pál utca között a villamospálya helyett a közúti sávokban fog közlekedni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb