Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: indul a Vízi Színház, jön a Múzeumok Éjszakája, nyílik a Munkácsy-kiállítás és a magyar válogatottnak is szurkolhatunk ezen a hétvégén Szegeden

Igazi nyárias időjárás jön szombatra, így csodás napsütésben telhet a hétvége első fele, ami azért is szuper hír, mert rengeteg programot szerveznek Szeged szerte! Újra kitárja kapuit a Szegedi Vízi Színház, de végre megnyílik a Munkácsy-kiállítás is, hiszen jön a Múzeumok Éjszakája! Készülj, összeszedtük Neked egy jó nagy csokorba a szegedi programokat, itt a Szeged365 Kikapcs!

INDUL A SZEGEDI VÍZI SZÍNHÁZ

22. nyári fesztiváljára készül a Szegedi Pinceszínház, ergo: idén is lesz Vízi Színház a városban! A dél-alföldi régióban a Vízi Színház egyedülálló, mert kifejezetten családoknak szóló programok sorozataként emelkedik ki. A szervezők ezt szeretnék megőrizni és továbbfejleszteni, hogy minden évben a családok számára vonzó és szórakoztató élményeket tudjanak nyújtani. Az esemény június 21. és 30. között zajlik majd.

KÖNYVEKET A KÉZBE!

A Tricikli Fesztivál 2021 óta köti össze Szeged legcsaládiasabb kulturális és közösségi tereit újszerű irodalmi, képzőművészeti és zenei programjaival. A minden korosztályt magával ragadó kerékpáros irodalmi fesztivál idén június 27. és 30. között közel húsz alkotót hoz el a napfény városába, és mint megtudtuk, olvasós flashmobra is várnak mindenkit. Az idei esemény felvezetéseképp egy olvasós flashmobra is invitálják a szegedieket június 20., 21. és 22. napokon, 16 órától a Dugonics térre.

MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA SZEGEDEN, MUKÁCSY-KIÁLLÍTÁSSAL

Az igazi Munkácsy-ünnep az idei Múzeumok Éjszakáján veszi kezdetét Szegeden. Június 22-én, szombaton 18 órától éjfélig várja az érdeklődőket a Móra Ferenc Múzeum, a Fekete ház és a Vármúzeum táncos felvonulással, színpadi programokkal és tárlatvezetésekkel.

MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA A MÁV-VAL

A MÁV szervezete és a Vasúttörténeti Alapítvány a Dél-Alföldön, de konkrétan Csongrád-Csanád Vármegyében több helyszínen is várja az érdeklődőket számos, különleges, vasúti témákkal.

MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA A KÖNYVTÁRRAL

A könyvtár kedvezményes beiratkozási akcióval, divatbemutatóval, kézműves workshoppal, valamint játékos gyermek-programmal várja látogatóit Szegeden. Lesz divatbemutató, interaktív játékok és kiállítás is! A részletes programot ITT találod.

KOZMIX KONCERT A SZOMSZÉDBAN

Június 20 és 23 között elszabadul az őrület Kiskunhalason, csütörtökön startol ugyanis a Beach Party Aréna, a halasi Sóstó csodálatos, lélegzetelállító partján! Külön öröm azoknak, akiknek már hiányzott Szegeden egy jó kis pörgős Kozmix buli, hogy a Fesztiválon június 22-én, szombat este Lányi Laláék diktálják az ütemet, akik ezúttal is alaposan kitesznek majd magukért: egy hatalmas élő nagykoncerttel érkeznek. Hogy mire számíthatnak a rajongók pontosan ezen az esten, arról Lányi Lalával, az együttes hódmezővásárhelyi frontemberével beszélgettünk.

FOCI EB ÉS SZEGED

Focilázban ég Szeged, zakatol tovább az EB, és bizony ismét parázs meccsre készül a magyar válogatott, hiszen vasárnap 21:00-kor Skócia lesz az ellenfelünk. Számos szegedi helyszínen lehet szurkolni, mutatjuk, hogy hol!

  • Lapos Beach-en nagy dobással készülnek, ugyanis egy hatalmas LED-falat telepítenek a strandra, hogy a délutáni és esti chillelés mellett még a meccseket is követhesd, természetesen élőben.
  • De, a Gardenben is készülnek,
  • a Délvidék Házban található Kárpátia Filmszínházban akár mozivásznon is nézhetjük a meccset,
  • a Hungiban kibővítik a magyar meccsekre a teret,
  • a Bistorantban külön EB tálakat is készítenek a meccs mellé, sőt, az elképesztő mezeket is nézegetheted,
  • a Hágiban is hangolódnak, óriási kivetítőkkel és a szuper sörválasztékkal készülnek!

ÉJSZAKAI PARTIKBÓL SEM LESZ HIÁNY

Az éjszakai pörgés szerelmeseinek is kedvez a hétvége, hiszen:

  • pénteken a Retro disco szerelmeseit várják a Hungiba,
  • szombaton pedig Summer Calling parti lesz!

Helyszín: Hungi, Stefánia 8., Szeged.

MOTOROSOK A BELVÁROSI MOZIBAN

Jodie Comer, Austin Butler, Tom Hardy – ez csak egy pár színész abból a brigádból, akikkel találkozhatunk a Belvárosi Mozi hatalmas vásznán, ugyanis már műsoron van a Motorosok című film! Így írnak a filmről:

“Voltak már szelídek, voltak már kemények, voltak már vadak. Ezúttal simán: MOTOROSOK. Ezek a motorosok a 60-as években alapítják meg klubjukat „Vandálok” néven az amerikai Középnyugaton, Marlon Brando A vad című filmjének hatására. A klub kezdetben a chicagói kívülállók menedéke, ám Johnny vezetésével egyre kiszámíthatatlanabbá válik, és fokozatosan mélyebbre csúszik a bűnözés világába, veszélybe sodorva ezzel a motorosok eredeti életmódját. A fiatal Bennyben lassan kételyek ébrednek a bandában betöltött szerepével kapcsolatban.”

GRU 4 A CINEMA CITYBEN

Régi kedvenceink tértek vissza, megjött a Gru negyedik része a szegedi mozikba! Hét év szünet után a sorozat legújabb filmjében a világ kedvenc szupergonoszból lett Anti Gonosz Liga ügynöke visszatér egy izgalmas, merész, minyonoktól hemzsegő kavalkádban, a GRU 4-ben. A világviszonylatban csaknem egymilliárd dollárt hozó 2022-es Minyonok: Gru színre lép után a mozitörténelem legjövedelmezőbb animációs sorozata új fejezettel jelentkezik, melyben Gru, Lucy és a lányok – Margo, Edith és Agnes – mellett egy új családtagot üdvözölhetünk, ifjabb Grút, akinek feltett szándéka, hogy az apját szekírozza. És ha ez nem lenne elég, Gru új ellenségekkel kerül szembe, Maxime Le Mallal, és femme fatale barátnőjével, Valentinával, és a család újból menekülni kényszerül…

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb