Sport

GRAZIE! Az olaszok mentették meg a magyarokat!

Az Európa-bajnokság B csoportjának utolsó fordulójában az olasz labdarúgó-válogatott drámai körülmények között, egy 98. percben szerzett góllal mentett pontot a horvátok ellen. Ezzel a döntetlennel nem csak a saját továbbjutásukat biztosították, hanem a magyar válogatott esélyeit is életben tartották a nyolcaddöntőre.

Az olasz labdarúgó-válogatott felejthetetlen mérkőzést játszott a horvátok ellen az Európa-bajnokság B csoportjának utolsó fordulójában. A találkozó drámai fordulatot vett, amikor az olaszok a 98. percben egyenlítettek, ezzel 1–1-re hozva a végeredményt. Ez a döntetlen nemcsak az olaszok továbbjutását jelentette, hanem a magyar csapat sorsára is kedvezően hatott, hiszen horvát győzelem esetén a csoportharmadikok között az olaszok jobb gólkülönbségükkel (–1) megelőzték volna a magyarokat (–3).

Képzeljétek, már kedden eldőlhet a magyarok sorsa: Anglia legyőzi Szlovéniát, akkor a C-csoportban is maximum kétpontos lehet a harmadik helyezett, tehát a mieink mögött végez. Jó lenne ha már kedden eldőlne, de ha a szlovénok pontot szereznének, akkor sincs minden veszve. Az F-csoportban a jelenleg egy ponttal a csoport harmadik helyén álló cseheknek nem szabad nyerniük. Amennyiben nyernek, akkor pedig legalább három góllal kell ezt megtenniük, miközben a grúzok sem szereznek három pontot a portugálok ellen.

Az olasz válogatott hihetetlen kitartással és erővel küzdött a horvátok ellen. A mérkőzés végéhez közeledve, amikor már mindenki elkönyvelte a horvát győzelmet, az olasz csapat egy utolsó erőfeszítéssel sikerült egyenlíteni. Ez a gól nemcsak a csoport második helyét biztosította számukra, hanem egyúttal megnyitotta az utat a nyolcaddöntő felé is. Az olaszok győzni akarása és küzdeni tudása példamutató, és ezzel a teljesítménnyel ismét bebizonyították, hogy miért ők a címvédők.

A Szeged365 Family számára különösen izgalmas volt ez a mérkőzés, hiszen az olaszok döntetlenje a magyar válogatott esélyeit is életben tartotta. A horvátok győzelme esetén a magyar csapat kiesett volna a csoportharmadikok összevetésében, de az olaszok bravúrjának köszönhetően a magyarok továbbra is versenyben maradhattak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb