Mindenmás

Keserűen kezdődött a hétfő reggel: hárman haltak meg, miután vonattal ütközött egy személyautó Méra közelében

Keserűen kezdődött a hétfő reggel – közölte a MÁV, majd kiemelték, hogy ma a Miskolcról Hidasnémetibe tartó személyvonat Méra közelében egy vasúti útátjáróban összeütközött egy autóval, melynek következtében a gépjárműben utazó három utas életét vesztette.

“Sajnos a gépjármű sofőrje a fénysorompó tilos jelzésénél hajtott az átjáróba. Részvétünk a családnak” – emelték ki, majd arra hívták fel a figyelmet, hogy minden esetben tartsuk be a KRESZ szabályait!

LÁZÁR JÁNOS IS MEGSZÓLALT

Lázár János a közösségi oldalán szólalt meg a balesettel kapcsolatban. MInt írta, “ma három honfitársunk halt meg egy olyan tragédiában, amely elkerülhető lett volna. A fénysorompó rendben működött, de a járművezető ezt sajnos nem vette figyelembe. A magyar vasúton sok kihívással küzdünk, de egy valamiből nem engedünk: a biztonságból. A vasútnak felróható okból 16 éve nem történt halálos kimenetelű baleset Magyarországon. Ez a szeretteiket elveszítő családoknak természetesen nem vigasz, de tanulság mindannyiunk számára: csak a szabályok közös betartásával kerülhetők el a tragédiák. Az áldozatok hozzátartozóinak együttérzésemet fejezem ki.”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb