Közélet

Farkas Sándor is megszólalt a szentesi drámatagozattal kapcsolatban: szerinte állandó szülői panaszok voltak, mivel nem a megfelelő színvonalon történt a képzés

Mint korábban megírtuk, a szentesi Horváth Mihály Gimnázium igazgatója felmondta azt az együttműködést, ami a szentesiek drámatagozata és a budapesti Keleti István Alapfokú Művészeti Iskola és Szakgimnázium között huszonöt éve működött. Nem sokkal később az iskola korábbi diákjai, köztük Alföldi Róbert, Gáspár Sándor, Náray Erika és Nyáry Krisztián is nyílt levélben arra kérték az érintetteket, hogy vizsgálják felül a korábban hozott döntést. Az ügy fejleményeként most megszólalt Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője is, aki szerint a tagozat továbbra is minden délelőtt ugyanúgy működik tovább, mint bármelyik másik tagozat a HMG-n belül.

LEJÁRATÁSNAK VÉLI AZ ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ A TÖRTÉNTEKET

Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője hétfő délelőtti sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy szerinte soha nem látott, durva kampányt folytatott a helyi baloldal: „bíztam benne, hogy ezek a lejáratások a választás után befejeződnek, de sajnos tévedtem” – fogalmazott Farkas Sándor. 

SZÜLŐI PANASZOK VOLTAK

A cs3.hu azt írja, hogy Farkas Sándor szerint van egy délutáni “hallgatólagosan kötelezően választott” kiegészítő képzés, amit eddig a budapesti Keleti István Alapfokú Művészeti Iskola és Művészeti Szakközépiskola biztosított, és amiért a tanulók tandíjat fizetnek. Erre az alapfokú művészeti oktatási képzésre a gimnáziumnak semmilyen ráhatása nem volt, ők csak egyetlen termet béreltek a gimnáziumban, az órákat ugyanúgy a gimnázium tanárai tartották. 

„Az utóbbi, tehát a délutáni képzés körül voltak az állandó szülői panaszok, mivel nem a megfelelő színvonalon, az órarend szerinti óraszámban, nem az előírt csoportlétszámban történt a képzés. Például a kötelező csoportbontás nélkül, a maximális 20 fő helyett rendszeresen 30 főnek tartották a képzést. Hosszan lehetne még sorolni a problémákat, szabálytalanságokat. A budapesti iskola nem igazán járult hozzá a szakmai munkához, hiszen a tankerület fizette ki a tanárok drámapedagógiai képzését, az elvárható szakmai ellenőrzést sem valósították meg, az órákat nem látogatták” – mondta a képviselő a lap szerint. 

A megoldás a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ döntése szerint az, hogy a délutáni képzést a budapesti szakiskola helyett átveszi a Szentesi Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola. Ezzel az összes óra meg lesz tartva, megfelelő csoportlétszámmal, a képzés teljes egészében helyben marad, ami előnyére válik a városnak, ráadásul a költségtérítés összege az eddigi 50 ezer forintról 20 ezer forint alá csökken – emelték ki.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb