Közélet

Magyar Péter és Deutsch Tamás is átvette európai parlamenti megbízólevelét, Dobrev Klára később fogja

“Átvettem az európai parlamenti képviselői mandátumot. Kezdődhet a munka” – írta Magyar Péter a közösségi oldalára. Nem csak Magyar Péter, a többi képviselő is átvette a megbízóleveleket, többek között Deutsch Tamás, Gál Kinga, Hölvényi György, a Mi Hazánk listájáról pedig Borvendég Zsuzsanna.

A megbízóleveleket Sasvári Róbert, a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elnöke és Nagy Attila, a Nemzeti Választási Iroda elnöke adta át a képviselőnek az Országgyűlés Barankovics István Irodaházában. Az NVB elnöke azt mondta, hogy a választás igen magas, csaknem 60 százalékos részvétel mellett zajlott, közel 4,6 millió választópolgár adta le szavazatát.

15 KÉPVISELŐ VETTE ÁT A MEGBÍZÓLEVELÉT

Az NVB elnöke szerint az EP-képviselők kulcsszerepet játszanak olyan fontos kérdésekben, mint az éghajlatváltozás, a migráció, az emberi jogok és a pénzügyi piacok szabályozása. „Kérem, mindig hallják meg a választópolgárok hangját, folytassanak konzultációkat szakmai szervezetekkel, továbbá gondoskodjanak róla, hogy az Európai Parlamentben minél több vélemény és álláspont meghallgatást nyerjen” – mondta beszédében az NVB elnöke.

A június 9-ei európai parlamenti választások eredménye alapján a Fidesz-KDNP listájáról 11-en, a Tisza Párt listájáról 7-en, az MSZP-DK-Párbeszéd-Zöldekéről 2-en, a Mi Hazánk Mozgalom listájáról egy képviselő jutott be az EP-be.

A hétfői ünnepségen 15 képviselő vette át megbízólevelét:

  • a Fidesz-KDNP részéről Deutsch Tamás, Gál Kinga, Hölvényi György, Szekeres Pál, Ferenc Viktória, Vicsek Annamária, Győri Enikő, László András és Schaller-Baross Ernő,
  • a Tisza Párt részéről Magyar Péter, Tarr Zoltán, Kulja András, Lakos Eszter és Gerzsenyi Gabriella, a Mi Hazánk Mozgalom listájáról pedig Borvendég Zsuzsanna.

Később veszi át megbízólevelét Gyürk András és Győrffy Balázs (Fidesz-KDNP), Dávid Dóra és Kollár Kinga (Tisza) valamint Dobrev Klára és Molnár Csaba (DK-MSZP-Párbeszéd-Zöldek) is – írja a Telex.

TÖBBEN IS POSZTOLTAK MÁR

A mandátum átvételéről Deutsch Tamás és Magyar Péter is posztolt a Facebook-oldalán. A Fidesz-KDNP listavezetője egy, a párt többi EP-mandátumot szerzett képviselőjével közös képet osztott meg, a fotóhoz pedig azt írta: „A győztes csapat 81,8%-a”.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb