Sport

Ma minden szem az angolokra és a szlovénekre szegeződik, eldőlhet a magyar válogatott továbbjutása

Csoboth Kevin ex-szegedi labdarúgó 101. percben szerzett góljával megszereztük a győzelmet Skócia ellen a németországi Labdarúgó EB-n. Ezzel megadva a lehetőséget a magyar labdarúgó-válogatottnak a továbbjutásra. Talán ez most a legnehezebb része számunkra a bajnokságnak, hiszen nem tehetünk mást, mint várunk és figyelünk, ugyanis jelenleg a többi csoport mérkőzéseitől függünk.

Mint korábban megírtuk, a matek nagyon egyszerű: Spanyolország és Olaszország ne kapjon ki Albániától és Horvátországtól, Anglia nyerjen Szlovénia ellen, valamint Portugália és Törökország se kapjon ki Georgiától és Csehországtól. Ha egy papírforma borul is, még mindig marad két esély.

HA ANGLIA LEGYŐZI SZLOVÉNIÁT, NEM IS KELL TOVÁBB SZÁMOLNI

Nos, hétfőn Spanyolország Albániával, míg Horvátország Olaszországgal csapott össze. A spanyolok – bár kissé nyögvenyelősen – hozták a kötelezőt (1–0), viszont az olaszok az utolsó pillanatig kínoztak minden magyart. Luka Modric előbb kihagyott egy büntetőt, majd néhány másodperccel később megszerezte a vezetést a horvátoknak. Sokáig úgy tűnt, marad az eredmény, és Olaszország képtelen rést találni a pajzson, de ahogy a magyarok vasárnapi mérkőzésén, itt is a végére maradt a slusszpoén: Mattia Zaccagni a 98. percben egyenlített, és ezzel nemcsak az olaszokat juttatta tovább a nyolcaddöntőbe, hanem hatalmas szívességet is tett a magyaroknak, ugyanis így már csak egyetlen olyan csoport kell, amelyikben a harmadik helyezett kevesebb pontot gyűjt, mint Szoboszlai Dominikék, írta meg az Index.

Márpedig ha Anglia kedd este legyőzi Szlovéniát, már nem is kell tovább számolni.

EZ VÁR RÁNK A KÖVETKEZŐ KÉT NAPBAN

Mint az Index sorra vette kedden már négy mérkőzést rendeznek – a C és a D csoportban –, és mindkét négyesben születhet olyan eredmény, amely Magyarországnak kedvez.

KEDDEN HOLLANDIA-AUSZTRIA ÉS FRANCIAORSZÁG-LENGYELORSZÁG CSAP ÖSSZE

A lap szerint ami biztos, hogy Lengyelországnak már nincs esélye a továbbjutásra, mivel Ausztriától kikapott, így ha pontban utol is éri, megelőzni már nem tudja. A hollandok és a franciák 4-4 ponttal állnak, vagyis ha bármelyik végez harmadikként, a magyaroknál több pontot gyűjt. Ausztria jelenleg 3 ponttal a harmadik helyen áll, és 3–2-es a gólkülönbsége, vagyis csak akkor előzhetjük meg az osztrákokat, ha legalább öt góllal kikapnak Hollandiától az utolsó körben.

ANGLIA-SZLOVÉNIA ÉS DÁNIA-SZERBIA IS NAGY CSATA ELÉ NÉZ SZINTÉN KEDDEN

A C csoportban már sokkal kedvezőbb a helyzet magyar szempontból, ugyanis „csupán” annyi kell, hogy Anglia legyőzze Szlovéniát. Ha a legutóbbi kiírás döntőse nyer, akkor a szlovénok két ponttal zárnak, a dán–szerb meccset előbbi kettő, utóbbi egy ponttal várja. Ha az 1992-es aranyérmes nyer, akkor négy ponttal második helyen megy tovább ebben a forgatókönyvben, döntetlennél három ponttal lenne második, miközben a szerbek és a szlovénok között a végső gólkülönbség döntene, de bennünket ez kevéssé érdekelne, mert legfeljebb kétpontos lehetne a harmadik. Ha pedig a szerbek nyernek, akkor a dánok és a szlovénok között rangsorol a gólkülönbség, de itt is csak kétpontos a harmadik, vagyis győzelmük esetén lehet ünnepelni.

HA MÉG SZERDÁN IS IZGULNUNK KELLENE, AKKOR SINCS MINDEN VESZVE

Ha mégis úgy alakul, hogy még szerdán is izgulnunk kell a továbbjutás miatt, akkor sincs minden veszve. Igaz, az E csoportot nem érdemes különösebben vizsgálnunk, a F csoport eddigi eredményei alapján annál jobb a helyzetünk. Miután Csehország csak döntetlen ért el Georgia ellen, így mindkét csapat 1-1 ponttal áll a 3. forduló előtt. A képlet itt is viszonylag egyszerű, ha ugyanis Portugália nem kap ki Georgiától, egyúttal Csehország sem veri meg Törökországot, akkor egész Magyarország ünnepelhet.

KÖZBEN ÚJABB HÍREK ÉRKEZTEK VARGA BARNABÁSRÓL

Örömteli hírt és fotót osztott meg a Magyar Labdarúgó Szövetség közösségi oldala: Marco Rossi vezetésével a szakmai stáb néhány tagja, valamint a játékosok képviseletében Botka Endre meglátogatta a stuttgarti kórházban fekvő Varga Barnabást.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb