Mindenmás

Napi pakk: 30 fok, zivatarok, startoló Tricikli Fesztivál, és emelkedő üzemanyagár vár ma ránk Szegeden

A reggeli és délelőtti órákban még élvezhetjük a nyárias időt, délután azonban már a felhők is megjelenhetnek felettünk és záporokra, zivatarokra is készülhetünk Szegeden. Ma ünnepel Szabados Ági és Tobey Maguire is, és anno ezen a napon foglalta el hivatalát Szegeden Pálfy József is. Mutatjuk, mit hoz a csütörtök Szegedre, meghoztuk a legfontosabb napindító híreket, itt a napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS SZABADOS ÁGI SZÜLETÉSNAP

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden László, Dalia, Eufémia, Olga, Sámson, Torda és Ulászló olvasónknak! Érdekességek:

  • 165 éve született Mildred J. Hill a “Happy Birthday to You” dallamának szerzőnője,
  • 74 éve Kovács István birkózó, edző, szabadfogásban az első magyar világbajnok,
  • 49 éve Tobey Maguire amerikai színész (Pókember),
  • de ma ünnepli 36. születésnapját a hétvégi és az esti híradók nagyágyúja, Szabados Ági is,
  • és 8 éve már, hogy nincs köztünk Bud Spencer olasz színész (Extralarge, Piedone).

Még egy kis történelem jutott mára, hiszen 1934. június 27-én foglalta el hivatalát Szeged utolsó „polgári kori” polgármestere, Pálfy József és 1991-ben ezen a napon rabolták el Farkas Helgát is. Magyarország történetének első, váltságdíjas emberrablása volt ez. Az életvidám gimnazista lány az Orosháza és Szeged közötti autóúton tűnt el nyomtalanul.

ZIVATAROS LEHET A CSÜTÖRTÖK

A csütörtökre virradó éjszaka még többfelé tartogat záporokat, zivatarokat, heves vihar sem kizárt. Napközben elszórtan, délután ismét sokfelé várható újabb zivatarok, heves viharok kialakulása felhőszakadással, jégesővel, viharos kifutószéllel. Zivataroktól függetlenül általában mérsékelt lesz a légmozgás. Fülledt melegre készülhetünk 26 és 32 fok közötti maximumokkal Szegeden és környékén.

INDUL A TRICIKLI FESZTIVÁL

A Tricikli Fesztivál egy minden korosztályt magával ragadó, olvasást és kerékpározást népszerűsítő mozgó irodalmi programsorozat, amelyet 2022 óta Szegeden mellett a vajdasági Magyarkanizsán és az erdélyi Sepsiszentgyörgyön is megtartanak. Idén Szegeden június 27. és 30. között, Sepsiszentgyörgyön július 13-án pattannak nyeregbe az olvasók.

VÁLTOZIK A BENZIN ÁRA

Megjelentek az új üzemanyagárak Magyarországon – adta hírül a Holtankoljak. Ez az eddigiekhez képest némi változást hoz, az üzemanyagár-figyelő blog szerint ugyanis a héten csütörtöktől folytatódik a drágulás a kutakon, de már csak részlegesen. A benzin ára változik, bruttó 2 forinttal emelkedik a nagykereskedelemben, a gázolajé viszont változatlan marad. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb