Kikapcs

Irodalom három keréken, három országban, három városban – Szegedre érkezik a Tricikli Fesztivál

A Tricikli Fesztivál egy minden korosztályt magával ragadó, olvasást és kerékpározást népszerűsítő mozgó irodalmi programsorozat, amelyet 2022 óta Szegeden mellett a vajdasági Magyarkanizsán és az erdélyi Sepsiszentgyörgyön is megtartanak. Idén Magyarkanizsán június 15-én, Szegeden június 27. és 30. között, Sepsiszentgyörgyön július 13-án pattannak nyeregbe az olvasók, tudatták szerkesztőségünkkel a fesztivál szervezői.

VÁLTOZATOS ÉS SZÍNES PROGRAMOKKAL KÉSZÜLNEK SZEGEDEN

Szegeden ismét utcára költözik az irodalom, hiszen a város életében lassan hagyománnyá váló Tricikli Fesztivál mozgó irodalmi programsorozatában nemcsak kulturális intézményekbe és közösségek terekbe látogathatnak el az érdeklődők, de a négynapos rendezvény alatt könyveket vásárolhatnak és dedikáltathatnak a Mars téri piacon, vízi és szárazföldi túratippekről tájékozódhatnak a Tisza és Maros torkolatával szemközti Öreg Honvéd Kisvendéglőben, kék felsőben flashmobozhatnak a Dugonics téri szökőkútnál, sőt, még egy karneváli hangulatú, utcai felvonulásban is részt vehetnek, ha követik a június 29-én reggel, a városi piac környékén levegőbe emelkedő Óriás Halat.

Fotó: Takács Borisz

A kerékpározást és olvasást népszerűsítő fesztivál repertoárjából természetesen nem maradhat el az irodalmi bringatúra sem: idén Borsik Miklós Futárlíra című verseskötetét ismerhetik meg közelebbről azok, akik csatlakoznak június 30-án, a Néma Papagáj Lemezbolt elől induló kerékpáros menethez.

Fotó: Ács Péter

FENNTARTHATÓ KÖZLEKEDÉS KULTURÁLIS GYÖNGYSZEMEKKEL FŰSZEREZVE

A szegedi Tricikli Fesztivál célja, hogy évente egyszer összekösse a város legcsaládiasabb közösségi tereit, népszerűsítse a fenntartható közlekedést és a körültekintő kultúrafogyasztást. Június 27-30. között, a főbb helyszínek egymást követő programjain a következő alkotókkal találkozhatnak a szegediek: Rakovszky Zsuzsa, Saly Noémi, Kiss Ottó, Roskó Gábor, Kiss Tibor Noé, Kollár Árpád, Bencsik Orsolya, Borsik Miklós, Fenyvesi Orsolya, Paulovkin Boglárka, Hegedüs Vera, Purosz Leonidasz, Szalma Zsóka, Ézsiás Tamás, Almádi Róbert, a Szegedi Improvizációs Műhely és bongor.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: Tricikli Fesztivál csapata

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb