Kikapcs

Felemelő történelmi kalandozások a Délvidék Házban: az ARGARO együttessel idézték fel múltunk nagy eseményeit az egybegyűltek

Történelmi kalandozásokban volt részük mindazoknak, akik június 27-én ellátogattak a Délvidék Házba. Mint az intézmény írta, a szabadkai Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesület irodalmi szakosztályaként működő ArGaRo együttes volt a vendégük, zenés irodalmi műsoruk segítségével keresztény kultúránk alapjaitól a balladákon, a múlt század vérzivataros eseményein át juthatott el a közönség a mai délvidéki embert foglalkoztató gondolatokig.

Mint írták, az ARGARO együttes, – melynek neve betűszó: ARanka, GAbriella, RÓbert, az együttes tagjainak keresztneveiből -, Délvidék-szerte és az anyaországban is rendszeresen fellépnek alkalmi összeállításokkal. Ilyen a Történelmi kaleidoszkóp is, e műsoruk legjelentősebb bemutatója Budapesten, a Magyarság Háza Galériájában volt.

AZ ELHANGZÓ VERSEKET AZ EGYETEMES MAGYAR IRODALOMBÓL VÁLOGATTÁK

A Délvidék Házban most megtartott zenés irodalmi műsorukban történelmünk sorsfordító eseményeit idézték fel. Keresztény kultúránk alapjaitól a balladákon, a múlt század vérzivataros eseményein át jutottak el a mai délvidéki embert foglalkoztató gondolatokig. Az elhangzó verseket az egyetemes magyar irodalomból válogatták. Vezérgondolatuk volt, hogy aki ismeri keresztény és nemzeti múltunkat, abból válhat ma értékközvetítő, értéket befogadó ember.

AZ IRODALMI SZEMELVÉNYEK MELLETT SZÖRÉNYI ÉS BRÓDY DALAI SZÍNESÍTETTÉK A MŰSORT

Mint felidézték az eseményen az irodalmi szemelvények Ady Endre, Bartalis János, Gál László, Molnos Lajos, Nagy Gáspár, Petőfi Sándor, Szilágyi Domokos és Váci Mihály tollából származtak. A műsor zenei részét Szörényi Levente és Bródy János dalai mellett, Szabó Róbert és Torok Orsolya szerzeményei tették színessé.

MEGLEPETÉS VENDÉGEK ÉS BORKÓSTOLÓ IS EMELTE AZ ESEMÉNY FÉNYÉT

Az előadás végén egy dal erejéig a Délvidék Ház két meglepetés vendége, Nagy Rácsik Emese és Nagy Kornél is csatlakozott a produkcióhoz, akiket sok év munkája és barátsága köt Szabó Róbert zenei pályafutásához. Hozzátették, hagyományaikhoz híven az estet a Kárpátia Borház egy kiváló borának kóstolójával, kötetlen beszélgetéssel zárták.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás és fotó: delvidekhaz.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb