Sport

Jöjjön az utolsó tánc: Olasz Anna utolsó tétversenye következik

A hétvégi nyílt vízi országos bajnokságnak a hagyományokhoz híven Maty-ér ad otthont. A versenyzők között most szurkolhatunk utoljára Olasz Annának, a HAÁSZ SZUE bajnokának, akinek ez lesz pályafutása utolsó tétversenye.

A SZEGEDI OB LESZ AZ UTOLSÓ KLASSZIKUS, TÉTRE MENŐ VERSENY

“A Szegedi Olimpiai Központban 171 úszó áll rajthoz. A HAÁSZ SZUE színeiben egy sportoló. Egy olyan úszó, aki egyesületünk örök büszkesége lesz! Néhány hazai és nemzetközi meghívásos viadalra még hivatalos idén, de világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes példaképünk is elmondta: a szegedi ob lesz az utolsó klasszikus, tétre menő versenye. A belgrádi Eb előtt azt mondta, nem fogja megviselni az utolsó nemzetközi nagyversenye, mégis így lett, – mi is meghatódtunk a futam utáni nyilatkozatain – és most is felkészültünk rá, hogy a könnyeinkkel küzdünk majd. Legyenek ezek persze örömkönnyek, hiszen fantasztikus pályafutást zár le Olasz Anna, amely alatt – például amerikai diplomájával, médiaszerepléseivel, sikereivel és rengeteg tapasztalatával – mindent megtett, hogy a civil életben is ígéretes karrier álljon előtte, tele lehetőségekkel” – írta közösségi oldalán a Szegedi Úszó Egylet.

SZOMBAT DÉLUTÁN RAJTOLNAK A VERSENYZŐK

Mint írták, szombaton 15 órakor rajtolnak az 5000, 7500 és 10000 méteres táv indulói is, majd vasárnap 11 órától az 1500 méter küzdelmeit rendezik. A felnőtt mezőny mellett a gyermek, serdülő és ifjúsági korosztály képviselői is úsznak a Maty-éren, nem is akármilyen téttel: a 14–19 évesek számára a szegedi ob válogató lesz a junior Európa-bajnokságra. Rasovszky Kristóf, Betlehem Dávid és Fábián Bettina számára felkészülési verseny lesz az olimpiára.

ILYEN VOLT AZ UTOLSÓ VILÁGVERSENY

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb