Sport

“Volt olyan pont amikor úgy éreztem, hogy szinte a túlélésért küzdök” – Olasz Anna pályafutása utolsó világversenyéről nyilatkozott, a szegedi Fábián Bettina az ötödik helyen ért célba a belgrádi EB-n

A szegedi Fábián Bettina az ötödik, Szimcsák Mira a hetedik, a szintén szegedi Olasz Anna pedig a 18. helyen végzett a nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyében a belgrádi Európa-bajnokságon. OLasz Annának ez volt az utolsó világversenye.

A szerb főváros kajak-kenu pályáján kialakított helyszínen hat, egyenként 1,67 kilométeres kört kellett teljesítenie a 26 indulónak. A verseny elején Fábián az élen úszott, de nem sokkal később a középmezőnybe esett vissza, a táv felénél két honfitársával együtt a 11-13. helyen tempóztak. Az utolsó ezer méterhez érkezve Fábián a hatodik helyre úszott fel, végül hatalmas hajrával ötödikként csapott célba, ahogyan Szimcsák is szépen jött a végén és a hetedik lett.

NEM SZABAD ENNYIRE VISSZAESNI

“Az elején megpróbáltam iramot diktálni, de látszódott, hogy mindenki edzésből jön és itt bizony nem lesz leszakadás, ezért kicsit visszavettem. Az utolsó előtti kör nagyon sokat kivett belőlem, mert sokat kellett előre jönnöm. Az olimpia előtt az volt a fontos, hogy tapasztalatot gyűjtsek, ez sikerült, Párizsban egyszerűen nem szabad ennyire visszaesni, mert sok időbe telik, mire az ember feljebb jön” – nyilatkozott az M4 Sportnak a 19 éves szegedi Fábián Bettina.

Fotó: MTI/Derencsényi István

ANNA 18. LETT

A számot a tavalyi fukuokai vb győztese, a német Leonie Beck nyerte célfotóval az olasz Barbara Pozzobont megelőzve. A karrierje utolsó világversenyén szereplő Olasz Anna a 18. lett – írja az Eurosport.

“Végig küzdöttem, végig szenvedtem az egész távot. Sajnálom, hogy az utolsó nemzetközi versenyem nem volt méltó a karrieremhez. Az önbizalmam mindig az edzések teljesítményéből táplálkozott, viszont egy sérülést és egy antibiotikum-kúrát hozó felkészülés után ez nem volt meg. Persze próbáltam a rutinomba kapaszkodni, és a tapasztalatokból táplálkozva elhinni, hogy ez így is menni fog. Nem így történt, és volt olyan pont amikor úgy éreztem, hogy szinte a túlélésért küzdök. Ez persze az eddigi nemzetközi eredményeimet nem befolyásolja, a karrieremre büszke lehetek” – nyilatkozta az M4 Sportnak az Európa- és világbajnoki ezüstérmes Olasz Anna.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb