Szegedi Arcok

Zajlanak a nyári betakarítási munkálatok Szeged környékén is: kedvenc rendőr őrnagyunk figyelmeztet minket arra, hogy legyünk türelmesek a mezőgazdasági gépekkel

Az aratás miatt fokozott figyelmet kér a járművezetőktől a rendőrség és Vad Róbert rendőr őrnagy, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság megbízott szóvivője.

A nyári betakarítási munkák miatt a megszokottnál több mezőgazdasági vontató, lassú jármű és önjáró munkagép vesz részt a közúti forgalomban. Ezek jelenléte fokozott baleseti kockázatot jelent. Vad Róbert rendőr őrnagy, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság megbízott szóvivője a Rádió 7-nek elmondta: a munkagépeket érintő legtöbb baleset a kanyarodási és elsőbbségi szabályok megsértése, valamint a nem megfelelő kivilágítás miatt következik be. A rendőrség a közlekedés többi résztvevőjétől türelmet kér a mezőgazdasági járművekkel szemben.

„Igaz, hogy a munkagépek kevésbé dinamikusan tudnak közlekedni, látszólag lehet, hogy lassítják a forgalmat, de a mezőgazdasági munkák elvégzése fontos élelmezési feladat, ami mindannyiunk érdeke. Ezért egy kis megértésre, türelemre és az előzésnél fokozott körültekintésre hívom fel az autósok figyelmét” – hangsúlyozta Vad Róbert.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb