Szegedi Arcok

“Használd az irányjelzőt, mert annak elmulasztása rendkívül balesetveszélyes”- erre figyelmeztet a szegediek kedvenc szóvivője, Vad Róbert

Ha elmarad az irányjelzés az azon túl, hogy rendkívül bosszantó jelenség, még kifejezetten balesetveszélyes is. Mutatjuk, mire is gondolunk pontosan.

A szegediek egyik kedvence, Vad Róbert a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság megbízott szóvivője szerint függetlenül attól, hogy mivel közlekedünk, az irányjelzés semmilyen esetben sem maradhat el.

RENDKÍVÜL BOSSZANTÓ JELENSÉG, ÁM ELMULASZTÁSA AKÁR BALESETVESZÉLYES IS LEHET

Vad Róbert a Rádió7-nek elmondta: aki irányt változtat, köteles elsőbbséget adni az azonos irányban haladó, irányt nem változtatóknak és a szemben haladó, szintén irányt nem változtató járműveknek. Irányt kell jelezni minden elindulásnál és minden megállásnál is.

„Ha kerékpározunk, hogyan jelzünk? Kinyújtott karral. Ha kocsit hajtunk, akár állati erővel vontat, hogyan jelzünk? Jelzőtárcsával vagy karral és úgy, hogy elölről, hátulról és a megfelelő oldalról is jól látható legyen. Egyéb esetben is adhatunk irányjelzést, ha ezzel többlettájékoztatást nyújtunk, ez azonban nem lehet megtévesztő. A körforgalmú útra történő bekanyarodást nem kötelező jelezni, viszont a kihaladást minden esetben jelezni kell” – hívta fel a figyelmet Vad Róbert.

Vad Róbert több mindenre is figyelmeztette már Szeged népét. Vicces videóval, poénos hangvétellel, de mégis komoly szándékkal és üzenettel hívta fel a figyelmet arra, hogy egy száguldozó vonatot nem egyszerű megállítani. De mesélt már nekünk arról is, hogyan kerülhetjük el a veszélyes útszakaszokat a városban.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb