Mindenmás

Kizuhant az emeletről egy kisgyerek Szegeden, egy tinédzsert pedig újra kellett éleszteni – mindez egyetlen perc különbséggel

A hétvégén egyszerre két gyerek életéért kellett küzdeni Szegeden – tudtuk meg az Országos Mentőszolgálattól. Kiemelték, hogy egyetlen perc különbséggel érkezett a szegedi mentésirányításhoz az a két bejelentés, amelyben gyermekek életmentéséhez kérték a mentők segítségét.

Mint kiderült, az egyik esetben egy tinédzser újraélesztéséhez, a másik esetben egy emeletről kizuhant kisgyermekhez kellett a mentőknek sietniük.

A RENDŐRÖK KEZDTÉK MEG AZ ÚJRAÉLESZTÉST

Mindkét helyszínen a közelben tartózkodó rendőrök értesítették a mentőket és kezdték meg a beteg újraélesztését, a sérült rögzítését. “Mentésirányításunk azonnal hatalmas erőket mozgósított, több mentőegység, köztük rohamkocsi, mentőorvosi-kocsi és mentőhelikopterek is pillanatokon belül a helyszínekre indultak. Az összehangolt csapatmunka és az emelt szintű ellátás végül sikerre vezetett, bajtársaink mindkét gyermeket stabil állapotban szállíthatták kórházba. Köszönjük a rendőr kollégák együttműködését, hatékony segítségnyújtását, mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésekben résztvevőknek gratulálunk” – tették hozzá.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb